24/6/10

Παναθηναϊκός: επιστολές Βγενόπουλου για «λάσπες» και «τελεσίγραφα»

Απανωτές ανακοινώσεις εξέδωσε τις τελευταίες ώρες ο «ισχυρός» άνδρας της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό.
Η πρώτη είχε ως αποδέκτη την οπαδική εφημερίδα «Η Πράσινη» η οποία εμπλέκει τη MIG και τον Ανδρέα Βγενόπουλο προσωπικά στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Η δεύτερη απευθύνεται στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Βαρδινογιάννη ο οποίος έδωσε 48ωρη διορία στον Ανδρέα Βγενόπουλο για να καταθέσει επίσημη πρόταση αγοράς της ΠΑΕ. Κίνηση που ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε «τελεσίγραφο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».
—Πόλεμος Λάσπης
Στην επιστολή κατά της εφημερίδας «Η Πράσινη» ο κ. Βγενόπουλος λέει τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια οργανωμένη επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να εμπλέξει την Marfin Egnatia Bank και, κυρίως, εμένα προσωπικά στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το κανάλι STAR που την παρουσίασε μάλιστα σαν πρώτη είδηση (!) και συνεχίσθηκε μέσω blogs και εντύπων μικρής εμβέλειας, κορυφώθηκε δε σήμερα μέσω της οπαδικής εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ…Η αλήθεια βέβαια είναι ότι από την διαδικασία της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής πέραν της τραπεζικής σχέσης που είχε η MARFIN με τη Μονή Βατοπεδίου ουδέν στοιχείο προέκυψε που να αποδεικνύει ανάμειξη ούτε καν γνώση των σχέσεων και των συναλλαγών του πελάτη μας με το Δημόσιο.
Κατόπιν των ανωτέρω θα προχωρήσουμε άμεσα σε κατάθεση μηνύσεων και αγωγών σε όσους ξεπέρασαν τα όρια της δήθεν «πληροφόρησης» και προχώρησαν σε δυσφημιστικές κρίσεις κατά της Τράπεζας και εμού προσωπικά. Θα το επαναλάβω ακόμη μια φορά. Όσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε «σκάνδαλα» ματαιοπονούν. Η λάσπη δεν μας αγγίζει και η συντριπτική πλειοψηφία της Κοινής Γνώμης ξέρει γιατί γίνονται αυτές οι αισχρές προσπάθειες».
—Το τελεσίγραφο του «Τζίγγερ»
Στην επιστολή προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει τα κάτωθι:
«Γιάννη,
Στη σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που σου κατέθεσα, υποδεικνύοντας και τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, μου απάντησες δίνοντάς μου ένα τελεσίγραφο 48 ωρών που, φυσικά, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.
Επίσης δεν μπορώ να υπαναχωρήσω από την προτεινόμενη διαδικασία τη στιγμή που η αποτίμηση και οι εκθέσεις της Deloitte (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε σαν Ορκωτός Ελεγκτής και δεν έκανε έλεγχο) έχουν απορριφθεί από εμάς και προφορικώς αλλά και εγγράφως και έχουν αποτελέσει έναν από τους λόγους της επιδείνωσης των σχέσεών μας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε πρόσφατος επίσημος ισολογισμός της ΠΑΕ επιβεβαιωμένος από τους μόνιμους ελεγκτές της εταιρείας.
Ως προς το προπονητικό κέντρο της Παιανίας η διαφορά μας θα μπορούσε ίσως να ξεπερασθεί μέσα από μια μακροχρόνια μίσθωση, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές που θα προκύψουν θα επηρεάσουν αντίστοιχα την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία καλύπτει ήδη και όλα τα έξοδα και τα έργα συντήρησης και βελτίωσης της Παιανίας αυξάνοντας την αξία της.
Αν αντιλαμβάνομαι καλά τη σκοπιμότητα του τελεσιγράφου και της απόρριψης της ορθής διαδικασίας που πρότεινα, υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι επιθυμείς να ολοκληρώσουμε μια δίκαιη και ορθή συναλλαγή, φαίνεται ότι ανησυχείς για την αναστάτωση που μπορεί να προκύψει εν μέσω του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας που έχει ήδη καθυστερήσει. Παρότι δεν βλέπω τι εμποδίζει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, άλλωστε ήδη έχεις προσλάβει τον κ. Φρέιτας και προχώρησες στις διοικητικές αλλαγές που επιθυμούσες, σέβομαι την ανησυχία σου και δεν θέλω να σου δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στο να κάνεις το καλύτερο που νομίζεις εσύ για τον Παναθηναϊκό.
Τέλος συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, θα προσέθετα δε ότι και η δική τους ανάμειξη υπό μορφή πιέσεων είτε προς τους Πωλητές είτε προς τους Αγοραστές δεν είναι εποικοδομητική.
Σε διαβεβαιώνω ότι εμείς της ΠΕΚ, αν μας χρειασθείς, θα είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε, όπως κάναμε και την τελευταία διετία με τα 67 εκατ. Ευρώ που βάλαμε στο ταμείο της ΠΑΕ και τη στήριξη της απόλυτα επιτυχημένης Προεδρίας του κ. Ν. Πατέρα. Ακόμη, θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις. Όμως και η βοήθειά μας και η πιθανή εξαγορά μπορεί να προχωρήσουν μόνο με κοινά αποδεκτούς όρους.
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία για τον Παναθηναϊκό μας.
Με τιμή,
Ανδρέας Βγενόπουλος»
Να μου επιτρέψουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να τους παρακαλέσω να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα, να έχουν ψυχραιμία, υπομονή και να στηρίζουν την ομάδα ανεξάρτητα της οποιασδήποτε ιδιοκτησίας της ΠΑΕ».
Newslink