23/6/10

Nui: Γεύση... μετά τιμής στα Βόρεια Προάστια


Το άγος των εστιατορίων που βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές όπως η Κηφισιά ή η Γλυφάδα είναι ότι ασχέτως του λόγου ποιότητας- τιμής, πάντα θα θεωρούνται υψηλού κόστους, λόγω των «καλών» περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Το Nui στο Κεφαλάρι εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία- αν και δεν θα έπρεπε.
Το ασιατικής γεύσης εστιατόριο αποτελεί τη μετεξέλιξη του διάσημου Far East που αποτέλεσε hot spot για τα βόρεια και όχι μόνο προάστια. Οι αδελφοί Παπαπολύζοι πήραν το ρίσκο και προχώρησαν σε μια ριζική ανανέωση τόσο του brand όσο και της λειτουργίας του ίδιου του εστιατορίου. Με αυτήν την ευκαιρία το In2life βρέθηκε εκεί, απήλαυσε τα κοκτέηλ του και δείπνισε στον συμπαθέστατο κήπο του Nui Restaurant.



«Rapa Nui» στην πολυνησιακή διάλεκτο σημαίνει «Νησί του Πάσχα» το πιο απόκοσμο και μυστηριώδες νησί στον πλανήτη, με κατοίκους που πατούν σε δύο πολιτισμούς: έναν της Άπω Ανατολής και έναν του Ειρηνικού», μας λέει ο Islam Masaoud, general manager του εστιατόριου και τέκνο της ελληνοαιγυπτιακής γευστικής παράδοσης.

Η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει κανείς μπαίνοντας από το εσωτερικό του Nui είναι ότι πρόκειται για ένα καλόγουστα και αδιάφορα διακοσμημένο χώρο- κάτι σαν μουσική από ασανσέρ: δεν θα την απολαύσει κανείς αλλά και δεν ενοχλήσει και κανέναν. Οι διακοσμητικές γραμμές θυμίζουν κάτι από «μοντέρνα ανατολή», ενώ στα θετικά του εσωτερικού είναι ο αρκετός χώρος που διατίθεται σε κάθε τραπέζι γεγονός που εξασφαλίζει ότι τρώγωντας έχεις ένα μίνιμουμ ιδιωτικότητας.

Το υπαίθριο Nui από την άλλη είναι σαφώς πιο νεανικό και θυμίζει περισσότερο ένα χαλαρό bar restaurant παρά μία από τις σοβαρότερες γευστικές προτάσεις των Βορείων προαστίων.

Η κουζίνα του Nui περιγράφεται ως «πολυασιατική»- πράγμα ακριβές- αν και αυτό που δεν αποκαλύπτει αυτός ο τίτλος είναι ότι ακόμη και αυτός που δεν αρέσκεται στις εξωτικές γεύσεις θα βρει πιάτα της απολύτου αρεσκείας του. «Δημιουργήσαμε μια βεντάλια πολύ-ασιατικών γεύσεων με επιρροές από την Κίνα, Ιαπωνία, Ταϋλάνδη, Βιετνάμ και Πολυνησία, που βασίζεται σε καθαρές γεύσεις με φρέσκες και εξαιρετικής διαλογής πρώτες ύλες. Εκτός από την Κυριακή, όλα τα προϊόντα είναι της ίδιας ημέρας», λέει ο κ. Masaud.

Εμείς από ορεκτικά δοκιμάσαμε τις εξαιρετικές φτερούγες κοτόπουλου με τζίντζερ και σος τεριγιάκι και τα πουγκάκια από πολυνησιακό φύλλο με καβούρι και τυρί, τα οποία βρήκαμε ικανοποιητικά, ενώ για σαλάτα εμπιστευθήκαμε την πικάντικη με το κοτόπουλο και δεν απογοητευτήκαμε.

Από τα κυρίως δοκιμάσαμε την εξαιρετική και ζουμερή Nui Special Duck, την πολύ καλή Crispy Duck, το συμπαθές φιλέτο χοιρινό και το αδιάφορο μοσχάρι με μάνγκο. Για επιδόρπιο πήραμε… όλον τον κατάλογο (τηγανητό παγωτό, cheese cake, lime tart και πανδαισία ζεστού κέικ σοκολάτας), και ήταν όλος εξαιρετικός.

Το ίδιο έχουμε να πούμε για το σέρβις, το οποίο βρήκαμε έναν τόνο λιγότερο επίσημο από ό,τι περιμένει κανείς μπαίνοντας σε μαγαζί των βορείων προαστίων: Τυπικές σοβαρές και φιλικές όλες οι κοπέλες με όσο χρειάζεται διακριτική παρουσία.



in2life