24/6/10

Έκρηξη στην "καρδιά" της Προστασίας του Πολίτη


Ισχυρή έκρηξη με ένα νεκρό σημειώθηκε λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Κανελλοπούλου.

Η έκρηξη έγινε στο γραφείο του υπασπιστή και της αστυνομικής φρουράς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ακριβώς δίπλα από το υπουργικό γραφείο. Νεκρός είναι ο υπασπιστής του υπουργού, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια συνεργάτης του.


Συντετριμμένος ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «οι άνανδροι δολοφόνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη».

Η έκρηξη προκλήθηκε από δέμα, που είχε σταλεί ως "δώρο". Ο υπασπιστής του υπουργού άνοιξε το δέμα που έφθασε στο υπουργείο με άγνωστο τρόπο και περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Υπάρχει η πληροφορία ότι δε λειτουργούσε το μηχάνημα που ανιχνεύει εκρηκτικά. Ωστόσο στενός συνεργάτης του υπουργού διέψευσε αυτή την πληροφορία.

Την ώρα της έκρηξης στο γραφείο δεν υπήρχαν άλλα άτομα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την έκρηξη κατεδαφίστηκε ο ενδιάμεσος τοίχος των δύο γραφείων.

Αμέσως μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός, καθώς στο υπουργείο βρισκόταν πλήθος κόσμου.

Επί τόπου έχουν σπεύσει δύο ασθενοφόρα και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Την έκρηξη ακολούθησε πλήθος ερωτηματικών, καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια στη χώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική μιλούν για μία καλά οργανωμένη ενέργεια.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του εξέφρασε την υποστήριξή του για το φόνο του υπασπιστή.


www.skai.gr