21/12/11

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 22/11/2011


ALTER απεργία διαρκείας
ALTER απεργία διαρκείας, Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ για μιαν ακόμη φορά εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των απλήρωτων επί πολλούς μήνες εργαζομένων στον Τ/Σ «ALTER», οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Επισημαίνει ότι η κινητοποίησή τους βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πιο κρίσιμη φάση της, καθώς επιστρατεύτηκαν κατασταλτικοί μηχανισμοί και η γκεμπελική μέθοδος της συκοφάντησης για να κάμψουν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων μας που αγωνίζονται να προστατέψουν θεμελιώδη δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση και στην ποιότητα ζωής.
Επαναλαμβάνουμε την ομόφωνη απόφασή μας για συμπαράσταση, ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας, ότι ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσο έναν αγώνα που γίνεται για όλους και μας αφορά όλους και διακηρύσσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι το κλίμα της τρομοκρατίας που επιχειρούν επιχειρηματίες των ΜΜΕ να περάσουν με την συναίνεση κυβέρνησης και τραπεζικών κύκλων, είτε μέσω ιδιοκτητών λαγών, είτε μέσω εργοδοτικών υποτακτικών, βρίσκει απέναντι σύσσωμους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.


Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τις Ενώσεις του χώρου να ανταποκριθούν αμέσως στα αιτήματα για κάλυψη ουσιωδών αναγκών και περιφρούρησης της απεργίας.


ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.


Κατάληψη διαρκείας τμημάτων ΤΣΜΕΔΕ από Μηχανικούς Δημοσίου


Κατάληψη διαρκείας τμημάτων ΤΣΜΕΔΕ,Σε κατάληψη διαρκείας τμημάτων του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών στα μέλη του ΤΣΜΕΔΕ προχώρησαν από σήμερα οι μηχανικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Παράλληλα, από την Πέμπτη 22/12, η αντίδραση των μηχανικών σκληραίνει, καθώς διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων και ελέγχου αμοιβών του ΤΕΕ μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011.


Ελευθεροτυπία 48ωρη


Ελευθεροτυπία 48ωρη, Οι εργαζόμενοι της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και της ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ αποφάσισαν στην Συνέλευση της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου 2011, την έναρξη νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους. Έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αντοχής και καλής θέλησης, καθώς το σύνολο του προσωπικού παραμένει απλήρωτο από τον περασμένο Αύγουστο, η γενική συνέλευση κατέληξε στην απόφαση να ζητήσει από τα σωματεία των εργαζομένων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, την κήρυξη 48ωρων απεργιών στις 22 και 23 Δεκεμβρίου και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου 2011, προκειμένου να μην εκδοθούν τα φύλλα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η γενική συνέλευση αποφάσισε επίσης να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 2 Ιανουαρίου 2012, και προτείνει στις Ενώσεις να ζητήσουν την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία. Η Συνέλευση κατέληξε σε αυτές τις αποφάσεις συνεκτιμώντας τα εξής: ► Η Ιδιοκτησία δηλώνει αδυναμία εξασφάλισης δανείου για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης. Επίσης, δεν δεσμεύεται ότι θα εξασφαλίσει κεφάλαια κίνησης για την καταβολή των δεδουλευμένων. ► Η Τριμερής Επιτροπή Συμφιλίωσης στο υπουργείο Εργασίας έδωσε περιθώριο στην επιχείρηση έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 να δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τουλάχιστον έναν μισθό και το Δώρο των Χριστουγέννων εγκαίρως. Η Συνέλευση των εργαζομένων εκτίμησε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι από εδώ και στο εξής το μόνο όπλο που έχουν έναντι της Ιδιοκτησίας. Ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα για το μέλλον της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και την αξιοπρεπή άσκηση του επαγγέλματός μας, τα οποία θεωρούμε ταυτόσημα. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα η στάση όλων μας διέλυσε την όποια αμφιβολία ότι οι επιμέρους διαφωνίες είναι ικανές να μας αποπροσανατολίσουν από τον βασικό μας στόχο: Η εφημερίδα να βρίσκεται στα περίπτερα σεβόμενη τους αναγνώστες της, χάρη στην συνειδητή επιλογή των απλήρωτων εργαζομένων. Επίσης η Συνέλευση των εργαζομενων ζητεί, το www.enet.gr να συνεχίσει να αποτελεί βήμα έκφρασης όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ειδικότητας (συντακτών, διοικητικών, τεχνικών), που θέλουν να δημοσιεύσουν απόψεις τόσο για την εφημεριδα μας όσο και για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο των ΜΜΕ, αλλά και την ευρύτερη ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία. Δηλώνουμε και δημοσίως ότι ευχαριστούμε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Συμπαραστεκόμαστε και εμείς από την πλευρά μας σε όλους τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και τους συναδέλφους των άλλων ΜΜΕ που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.


ΟΣΕ 12:00 έως 17:00


ΟΣΕ 12:00 έως 17:00, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου σήμερα 15/12/2011 αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 5ωρης στάσης εργασίας από ώρα 12.00’ μέχρι 17.00’ την ΠΕΜΠΤΗ 22.12.2011, διαμαρτυρόμενη για τη μονομερή κατάργηση οικονομικών όρων της υπογεγραμμένης Σ.Σ.Ε. έτους 2011.

Αντιδράσεις: