20/12/11

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Εκλεψαν μαρμάρινες κολόνες από τον Αγνωστο Στρατιώτη

Τις πήραν «για να προστατευθούν από τις μολότοφ» χωρίς να το γνωρίζει ο Δήμος«Χώρα κλεφταριό» χαρακτηρίζει, σε συνομιλία του που είχε με «Το Βήμα», την Ελλάδα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Γερ. Γιακουμάτος μετά τη διαπίστωση ότι άγνωστοι έκλεψαν ακόμα και από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Ο βουλευτής κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για διακεκριμένη κλοπή και έφερε το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή.

Ποιοί έκλεψαν από τον Άγνωστο Στρατιώτη είναι ένα θέμα που απασχολεί πλέον τις αστυνομικές αρχές, το Κοινοβούλιο, αλλά και τον Δήμο της Αθήνας.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε, όπως αφηγείται ο κ. Γιακουμάτος, την 1η Νοεμβρίου όταν ο υπεύθυνος φύλαξης του εργοστασίου καθαριότητας διαπίστωσε ότι οι 24 μαρμάρινες κολόνες έλειπαν από τον Άγνωστο Στρατιώτη και είχαν μεταφερθεί σε άλλο σημείο (προφανώς για να φυλαχθούν), χωρίς όμως να το γνωρίζει ο Δήμος Αθηναίων. Αυτό έγινε για να γλιτώσουν οι μαρμάρινες κολόνες τις βόμβες μολότοφ και τα δακρυγόνα από τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Έλα όμως που έγινε καταμέτρηση, εκεί όπου φυλάσσονταν και διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 5 κολόνες και 12 μαρμάρινες στήλες. Ο υπεύθυνος της καταμέτρησης υπέβαλε αμέσως μηνύσεις και βεβαίως ειδοποίησε την Αστυνομία. Αλλά ως του θαύματος μετά τις μηνύσεις και οι 5 κολόνες επεστράφησαν, αλλά μόνον οι 2 από τις 12 μαρμάρινες στήλες είχαν επιστραφεί. Πού πήγαν οι υπόλοιπες 10;

Ο κ. Γιακουμάτος στην ερώτησή του αναφέρει ότι ο υπεύθυνος φύλαξης απομακρύνθηκε από τη θέση του και ερωτά τους υπουργούς σε ποιές ενέργειες πρόκειται να προβούν ώστε να βρεθούν και οι μαρμάρινες στήλες και οι ένοχοι.


tovima.gr

Αντιδράσεις: