17/5/12

Η πρώτη "Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας"

Απρόσμενη επιτυχία είχε η δράση του δήμου Αθηναίων, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη σε συνεργασία με εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ του κέντρου και που έχει ως στόχο να προσελκύσει κόσμο στα καταστήματα της Αθήνας.

Η δράση με σύνθημα
"Τις Τρίτες πάμε... Κέντρο!" θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως τις 5 Ιουνίου και ανάλογα με την ανταπόκριση θα αποφασιστεί η συνέχισή του ή όχι.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου Αθηναίων,
Εύα Κοντοσταθάκου, αν και η δράση ξεκίνησε σε εποχή με έντονες πολιτικές εξελίξεις, το site του δήμου δέχτηκε πολλές επισκέψεις ενδιαφερόμενων πολιτών που αυτή καταγράφηκε και με την υψηλή κίνηση που καταγράφηκε στα 73 καταστήματα που μετέχουν στο πρόγραμμα.

«
Πολλές παρέες έχουν κλείσει από τώρα τραπέζι για την επόμενη Τρίτη», λέει η κ. Κοντοσταθάτου και διευκρινίζει ότι και μετά τις 5 Ιουνίου θα γίνουν παρεμφερείς δράσεις από τον δήμο Αθηναίων γιατί πιστεύει ότι «οι δράσεις αυτές βοηθούν και τους καταστηματάρχες αλλά και τους πελάτες».
Τα 73 καταστήματα που συμμετέχουν στην δράση "Παρέα Κάθε Τρίτη στο Κέντρο της Αθήνας", έχουν στην είσοδο τους μία αφίσα του δήμου, όπου αναγράφεται πως προσφέρουν καφέ με 2 ευρώ, φαγητό με 10 και ποτό με 5 ευρώ. 

«Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους καταστηματάρχες να ανέβει η πελατεία τους και να ζωντανέψει επιτέλους το κέντρο», αναφέρει η αντιδήμαρχος.

Τα καταστήματα που συμμετέχουν στην δράση βρίσκονται στο
Θησείο, στα Εξάρχεια, στου Ψυρρή, στην Πλάκα, στην Ακρόπολη, στο Κολωνάκι, στους Αμπελοκήπους και στο Παγκράτι. Πρόκειται για 20 καφέ, 13 καφεστιατόρια, 25 εστιατόρια και 15 μπαρ.

Όπως δήλωσε ο
Αντώνης Τριγώνης υπεύθυνος σε καφέ στο Θησείο «την πρώτη Τρίτη η κίνηση ήταν πράγματι αυξημένη και με τις ειδικές τιμές και λίγη ευγένεια παραπάνω ο κόσμος θα επιστρέψει ξανά στο κέντρο».

Η marketing manager μεγάλης αλυσίδας εστιατορίων,
Nικολέτα Στυλιανίδου, τονίζει ότι «παρατηρήθηκε αισθητή αύξηση της κίνησης σε όλα τα μαγαζιά της αλυσίδας στους Αμπελοκήπους, στο Κολωνάκι και στο Παγκράτι. Η ειδική τιμή είναι ευκαιρία να ξανακατέβει ο κόσμος στο κέντρο, κι έτσι βοηθούνται τόσο τα καταστήματα όσο και οι καταναλωτές».

Ο διευθυντής καφέ-μπαρ στα Εξάρχεια,
Βάιος Βασιλακόπουλος επισημαίνει ότι «είχαμε αρκετά αυξημένη κίνηση, αλλά νομίζω πως θα είναι καλό να συνεχιστεί αυτή η δράση και μέσα στο καλοκαίρι, κυρίως με τον κόσμο που έχει ανάγκη να βγει και να ξεδώσει χωρίς να σκέφτεται τα χρήματα».

Παράλληλα με τις ειδικές τιμές,
ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει και μουσικές εκδηλώσεις κάθε Τρίτη σε διάφορα σημεία του κέντρου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής, τους Big Band και του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής.

 









Πηγή: ΑΜΠΕ