20/2/11

Αντιποδόσφαιρο, εγκλήματα και +10

Τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη αποτελούν εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου για ποικίλους λόγους, χρησιμοποιώντας την φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Μαρινάκης πριν από μερικούς μήνες. Είναι πραγματικά απίστευτο, πλην όμως 100% ελληνικό!


Πρώτα πρώτα θα ήθελα να αναφερθώ στο θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες.

Θέαμα...χαχα! Άγνωστη λέξη όταν μίλαμε για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εδώ, στο Ελλάδα! Τι είδαμε, δηλαδή, σήμερα; Μερικούς ανθρώπους, άλλους ντυμένους στα πράσινα και άλλους στοα ερυθρόλευκα να τσακώνονται ως επι το πλείστον, να μην δείχνουν καμία διάθεση να παίξουν μπάλα, να κάνουν όλη την ώρα λόμπες, καμινάδες και τα συναφή. Διαφωνεί κανείς;

Δεν απευθύνομαι στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Απευθύνομαι σε αυτόυς που είδαν το παιχνίδι επειδή ήθελαν να δουν ποδόσφαιρο. Σας άρεσε αυτό που είδατε; Εμένα όχι και καθλόλου μάλιστα. Απλά υπήρχε πάθος και μαχητικότητα και από τις δύο πλευρές. Με ελάχιστες ωραίες ενέργειες από παίκτες που αποτελούν ονόματα όπως Ριέρα, Ιμπαγάσα, Σισέ, Λέτο. Άρα, πρώτο έγκλημα κατά του ποδοσφαίρου.

Πάμε τώρα στη διαιτησία που, μας αρέσει δεν μας αρέσει, "κατέσφαξε" τον Παναθηναϊκό. Και εξηγούμαι: Ο Κέβιν Μιραλλάς δεν πήρε κίτρινη για την φανέλα που έβγαλε όταν πανηγύρισε το γκολ του. Ο Τοροσίδης υπέπεσε σε πέναλτυ όταν έκανε άσχημη κεφαλιά και στη συνέχεια χτύπησε το τόπι με το χέρι του.Το γκολ του Κατσουράνη είναι πέρα για πέρα κανονικό αφού καλύπτεται από Πάρντο και Ντουντού. Το γκολ του Τζιμπούρ δεν είναι έγκυρο. Ακόμη και αν ο Γαλλοαλγερινός δεν είναι οφ-σάιντ, είναι 100% ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος εμπλέκεται στη φάση καθαρότατα. Το δεύτερο, τρίτο,...,έγλημα κατά του ποδοσφαίρου

Και ο διαιτητής αυτός είναι διεθνής λέει, και μάλιστα από τους καλύτερους στο δύσμοιρο πρωτάθλημα μας...Τυφλός κουφός και μουγκός διαιτητής τόσες καταστροφές δεν θα είχε προκαλέσει αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Να χαρώ εγώ πρωτάθλημα!!!

Στα του αγώνα, να πω πως ο Ολυπιακός μπήκε πολύ δυνατά, πίεζε ασφυκτικά και έβαλε ένα πολύ έξυπνο γκολ, δουλεμένο σε προπόνηση. Μετά το τριάντα ο Παναθηναϊκός ανέβηκε κάπως και στο β' ημίχρονο πίεζε περισσότερο. Αν ο Φερέιρα είχε βγάλει έξω από το ημίχρονο το αιώνιο ταλέντο, δεν θα έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα. Ο Νίνης φάνηκε για πρώτη φορά μόνο όταν είχε την αψημαχία με τον Ραούλ Μπράβο και στη συνέχεια με...τα παράπονα και τις γκρίνιες προς όλους, συμπαίκτες,α ντιπάλους, διαιτητές.

Πολύ καλός ο Λέτο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η εμπειρία του Καραγκούνη βοήθησε αρκετά τους πράσινους. Ο Ολυμπιακός είχε για ακόμη μία φορά τη τύχη να έχει σε καλή κατάσταση τον Ιμπαγάσα που έκοβε και έραβε στον άξονα ενώ πολύ δραστήριος ήταν ο Μιραλλάς και ο Ριέρα. Ο Τζιμπούρ ήταν χάλια, αλλά αφού έβαλε το γκολ της νίκης...

Για τα καραγκιοζιλίκια μετά τον αγώνα δεν θα πώ τίποτα τα έχουμε ζήσει ατελείωτες φορές. να πώ μόνο αυτό. Στην Αγγλία η κερκίδα από το γήπεδο απέχει μερικά, ελάχιστα μέτρα και δεν πέφτει ούτε...τρίχα από τους φιλάθλος. Αν αυτό γίνονταν εδώ (η απόσταση σε κερκίδα-γήπεδο) θα θρηνο΄σαμε πολλά θύματα. Όχι μόνο σήμερα βέβαια. Απουσία ποδοσφαιρικής παιδείας και υπέρμετρος κανιβαλλισμός. Γειά σου Ελλάδα με τις ομορφιές σου.

Ένα είναι το γεγονός, το πρωτάθλημα τελείωσε από Φλεβάρη μήνα.

Αντιδράσεις: