5/2/11

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα αγροτοσυνδικαλιστές από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, και το ενδεχόμενο να κοπεί η Ελλάδα και πάλι "στα δύο" είναι ορατό.Στόχος των αγροτοσυνδικαλιστών, ανάλογα με τη συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις, είναι να στήσουν μπλόκα σε 14 σημεία του οδικού δικτύου από το ύψος των Μικροθηβών μέχρι τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα...

Οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο βαμβάκι, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων και τη μείωση των τιμών των ζωοτροφών.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που βρίσκεται τη Θεσσαλονίκη, θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «δίκαιο και τίμιο» το αίτημα για φτηνό αγροτικό πετρέλαιο και επανέλαβε ότι έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στο συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.
Για τις καταστροφές στις βαμβακοκαλλιέργειες ο υπουργός παραδέχτηκε ότι οι αποζημιώσεις έχουν καθυστερήσει, ωστόσο θα καταβληθούν.