9/2/11

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ


 
Οι εισαγγελείς στη Γερμανία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατά μιας εταιρίας που κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι με τον Ναζί Αδόλφο Χίτλερ!

Η κάρτα του Χίτλερ διαθέτει μια φωτογραφία του δικτάτορα και μια κρυμμένη μερικώς σβάστικα, το ναζιστικό σύμβολο του κόμματος του ,το οποίο είναι...
 παράνομο στη Γερμανία.

«Η φωτογραφία από μόνη της θα μπορούσε να είναι προβληματική, αλλά σε σχέση με τη σβάστικα δημιουργεί σίγουρα πρόβλημα», είπε ο Antje Gabriels-Gorsolke, ο γενικός εισαγγελέας και εκπρόσωπος για το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της Νυρεμβέργης .

Η εισαγγελία έλαβε γνώση της ύπαρξης των καρτών, επειδή ήταν στην επίδειξη στη Διεθνή έκθεση παιχνιδιών που λαμβάνει χώρα στην Νυρεμβέργη αυτή τη στιγμή.

Το παιχνίδι καρτών "Κουαρτέτο Δικτάτορα: οι πιο κακοί δικτάτορες του κόσμου σε 32 χαρτιά τράπουλας" διαθέτει ακόμα ιστορικές προσωπικότητες όπως ο...
... Ίντι Αμίν Νταντά της Ουγκάντας και ο Augusto Pinochet της Χιλής.

Επίσης, κατανέμει δικτάτορες σε κατηγορίες όπως φασίστες, στρατιωτικό καθεστώς και ''οι αμερικανικές μαριονέτες'', σε κάθε κάρτα γράφονται οι ηλικίες τους, η κληρονομική διαδοχή στην εξουσία, το χρονικό διάστημα στην εξουσία, τον αριθμό των θυμάτων και το ιδιωτικό εισόδημα.
Το παιχνίδι είναι προς πώληση για 10 ευρώ