1/10/12

MEDIA. Π. Κόκκαλης: «Ευχαριστώ το ΚΚΕ»

Την πρωτοβουλία του ΚΚΕ να τοποθετήσει στο Βροντερό της Πρέσπας προτομή του παππού του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος απεβίωσε το 1962 από καρδιακή προσβολή στο Βερολίνο της τότε Ανατολικής Γερμανίας εκθείασε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος.
 Η προτομή του Πέτρου Κόκκαλη στήθηκε στην πλατεία του Βροντερού ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Γόντικα, Θεοδόση Κωνσταντινίδη, Κώστα Αβραμόπουλο. Μιλώντας στην εκδήλωση του ΚΚΕ, ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε, σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη:


 «Φίλες και φίλοι θα ήθελα σαν εκπρόσωπος της οικογένειας να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε σήμερα εδώ, να ευχαριστήσω το ΚΚΕ για την εκδήλωση και την πρωτοβουλία που ανέλαβε να στήσει εδώ την προτομή του Πέτρου Κόκκαλη, να ευχαριστήσω την κοινότητα του χωριού Βροντερό και τους κατοίκους του Βροντερού που θα συντροφεύουν την προτομή του Πέτρου Κόκκαλη. Ο Πέτρος Κόκκαλης ξεκίνησε από πολύ μακριά για να βρεθεί εδώ και φέτος που συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατό του είναι καλό να θυμόμαστε ότι αυτή ήταν η τελευταία εικόνα της Ελλάδας που είχε προτού πεθάνει.


 Όσο έζησε όμως και όσο έζησε εδώ, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αγωνίστηκε πολιτικά, επιστημονικά και σαν άνθρωπος, δίπλα στους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού, σ” αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε ο λαός και η χώρα μας.Νομίζω λοιπόν ότι σήμερα και με αφορμή αυτήν την εκδήλωση είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς κανείς πρέπει να συμπεριφέρεται και να αγωνίζεται, όταν όλοι μαζί δοκιμαζόμαστε. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ».