28/3/13

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Παρασκευή 29.3.13

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και την Παρασκευή. Αναλυτικά αναμένουμε βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο την Δυτική Στερεά την Βόρεια Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα είναι απλά κατά περιόδους πιο πυκνές.Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν παντού και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους  περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.Να τονίσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν και πάλι την μεταφορά Αφρικάνικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στα νότια και τα 6 Beaufort ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 4 Beaufort.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στην Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 21 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα από 8 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς.