14/3/13

Η Google αντικαθιστά τον επικεφαλής του Android

Ο Andy Rubin δίνει τη θέση του στον Sundar Pichai

Η Google ανακοίνωση την αντικατάσταση του Andy Rubin, επικεφαλής του τμήματος του Android, με τον αντιπρόεδρο του Chrome και των Google Apps, Sundar Pichai. Μία κίνηση που προκάλεσε αίσθηση στην τεχνολογική κοινότητα.

Ωστόσο, ο Rubin δεν αποχωρεί από την Google, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρίας, Lary Page, που τόνισε πως “ο Andy αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να παραδώσει τα ηνία του Android και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην Google”.


Ο Page εξήγησε τη συγκεκριμένη αλλαγή ως μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης του Android, λέγοντας πως ο Rubin είχε αναλάβει την ανάπτυξη του από τότε που η Google το απέκτησε, πίσω στο 2005, μέχρι τώρα που αποτελεί το λειτουργικό σύστημα σε περισσότερες από 750 εκατομμύρια ενεργές συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το πρότζεκτ στο οποίο θα μετακινηθεί ο Rubin δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, τι στιγμή που πολλοί υποστηρίζουν ότι θα τοποθετηθεί στο Google Glass. Εικασία που βέβαια δεν στηρίζεται σε έγκυρες πληροφορίες.


Από την άλλη πλευρά η επιλογή του Sundar Pichai, μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μετά την επιτυχία του με τον Chrome, η Google ποντάρει πως θα καταφέρει να ολοκληρώσει την καλύτερη συνεργασία μεταξύ βασικών της προϊόντων, όπως ο Chrome, το Android, το Chrome OS, το Google Drive και άλλα. 
 
 
Πηγη:newsbeast