25/3/13

Σοκ: Πόσταρε στο Facebook φωτογραφία του παιδιού του με ... [φωτο]

 Η οικία του Shawn Moore στο Carneys Point του New Jersey δέχτηκε ξαφνική "επίσκεψη" από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Αφορμή για τον αιφνιδιαστικό έλεγχο, ήταν η φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Η φωτογραφία απεικονίζει τον μόλις 11 χρονών γιο του, Josh, να κρατάει ανά χείρας ένα 22άρι αυτόματο πολυβόλο όπλο. Ο "υπερήφανος" πατέρας, χάρισε το όπλο στο ανήλικο παιδί του σαν δώρο για τα γενέθλια του. Στη συνέχεια, ο ίδιος δημοσίευσε σχόλιο σε ιστοσελίδα υπέρ της οπλοκατοχής, στο οποίο υπεραμύνεται της κίνησης του.

"Η φωτογραφία δείχνει ότι έχω πολύ καλή σχέση με τον γιο μου, κανείς δεν κινδύνευσε", έγραφε χαρακτηριστικά. Το τοπικό αστυνομικό τμήμα, δέχτηκε σωρεία τηλεφωνημάτων από πολίτες που καταδίκαζαν το γεγονός και ανησυχούσαν μετά τα τελευταία κρούσματα βίας στις ΗΠΑ και τις δολοφονικές επιθέσεις σε σχολεία.



Ο Moore αρνήθηκε να επιτρέψει στις αστυνομικές δυνάμεις να ψάξουν το σπίτι του, γιατί όπως είπε δεν είχαν σχετικό ένταλμα. Τελικά, δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον ίδιο, κάτι που έχει προκαλέσει νέες αντιδράσεις μεταξύ των υπέρμαχων της άρσης οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες.