16/3/13

Απροκριάτικοι Προορισμοί


Το καρναβάλι της Χίου




Αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στη Χίο την περίοδο που γιορτάζονται οι Απόκριες, θα γίνετε μάρτυρες μερικών από τα πιο όμορφα έθιμα του νησιού, ενώ θα διασκεδάσετε απίστευτα.

Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι


Ρεθυμνιώτικο καρναβάλιΈνα από τα σημαντικότερα καρναβάλια της Ελλάδας, το καρναβάλι του Ρεθύμνου διοργανώνεται κάθε χρόνο με πολύ μεράκι και φαντασία.

Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο βασιλιάς των καρναβαλιών

Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο βασιλιάς των καρναβαλιών
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο σπεύδουν κάθε χρόνο να δουν από κοντά το μοναδικό υπερθέαμα και να λικνιστούν στον ρυθμό της Σάμπας.

Βενετσιάνικο Καρναβάλι, το μακροβιότερο του κόσμου!

Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή και ρομαντικά καρναβάλια είναι αυτό της Βενετίας.

Καρναβάλι Νάουσας

Το περίφημο καρναβάλι που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα παραδοσιακά στοιχεία του παρά το πέρασμα των αιώνων, πιθανολογείται ότι είχε σχέση με τη λατρεία του Διονύσου κατά την αρχαιότητα.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα!

Το Ξανθιώτικο καρναβάλι είναι ένα μεγάλο πολιτισμικό γεγονός, κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι όσοι βρίσκονται στην πόλη της Ξάνθης βγαίνουν στους δρόμους και τους γεμίζουν με χρώματα, χορούς και αποκριάτικους χορούς.

Καρναβάλι Πάτρας

Η πρωτεύουσα του καρναβαλιού της χώρας μας είναι αδιαμφισβήτητα η Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της Αποκριάς ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε έναν απέραντο χώρο διασκέδασης και ξεφαντώματος







πηγη:www.touristorama.com