5/3/13

Το iPhone φτιάχνει, κυριολεκτικά, ακόμη και καφέ [βίντεο]

Τα «έξυπνα κινητά» φτιάχνουν σήμερα μέχρι και... καφέ. Μπορεί κάποιοι να το λένε αυτό μεταφορικά θέλοντας να δείξουν τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν στους κατόχους τους τα κινητά νέας γενιάς, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι το iPhone, μπορεί όντως να φτιάξει... καφέ.


Μια δανέζικη εταιρεία ανέπτυξε μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του iPhone που είναι και κάτοχοι μιας συγκεκριμένης καφετέριας να παραγγέλνουν τον καφέ τους μέσω του κινητού τους.
Ουσιαστικά η εφαρμογή συνδέει το iPhone με την καφετιέρα μέσω bluetooth ή wi-fi και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει μέσα από την οθόνη του κινητού του το είδος του καφέ που θέλει να πιει και την ποσότητα της ζάχαρης που θέλει να περιέχει.
Μόλις ο κάτοχος του iPhone στείλει την εντολή, ακόμη και αν βρίσκεται αρκετά μακριά, η «έξυπνη καφετιέρα» ξεκινά να τον ετοιμάζει.


Οσο για την τιμή της υπηρεσίας... Μπορεί το App Store να προσφέρει την εφαρμογή δωρεάν, ωστόσο η ειδική καφετιέρα πωλείται ξεχωριστά και κοστίζει 6.000 ευρώ.
Η αυτόματη καφετιέρα Scanomat Top Brewer μπορεί επίσης να φτιάξει και άλλα ροφήματα όπως σοκολάτα και ρυθμίζει με ακρίβεια την πίεση και την ποσότητα του καφέ που θα πέσει μέσα στο ποτήρι καθώς και την ιδανική θερμοκρασία στο νερό.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:http://youtu.be/XxVYe-TE2eU










Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/93379#ixzz2MbmhppGk