8/3/13

Hayman Island: Ένα νησί… 5 αστέρων!

Το Heyman Island ανήκει στην Αυστραλία και αποτελεί τμήμα του αρχιπελάγους Cumberland που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών του Κουίνσλαντ. Πρόκειται για ένα καταπράσινο ιδιωτικό νησί, το οποίο αποτελεί... στην ουσία ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο. 

Το 1947 ο Αυστραλός εκατομμυριούχος Reginald Ansett απέκτησε το νησί και τρία χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε το «Hayman Hotel», το οποίο είναι το μόνο κτήριο στην περιοχή. Πολύ σύντομα το νησί κέρδισε τη φήμη ενός εντυπωσιακού θερέτρου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και φιγουράροντας σε πολλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς ανά τον κόσμο.

Προσφέροντας πολυτελείς ανέσεις ενός 5άστερου ξενοδοχείου, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η τοποθεσία του μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον αλλά και η πλήρης ενσωμάτωσή του στη φύση. Η κατασκευή του αλλά και η ανακαίνισή του το 2001 είχαν ως στόχο να προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ζήσουν για λίγο σαν… ναυαγοί, αλλά σε έναν χώρο όπου δεν θα τους λείψει τίποτα. Η πρόσβαση γίνεται με τσάρτερ ή υδροπλάνα, ενώ όλες οι δραστηριότητες επικεντρώνονται γύρω από το πολυτελές resort. Αποτελεί ένα από τα πλέον ιδιαίτερα ξενοδοχεία στον κόσμο, καθώς η απόλυτη ερημιά του τοπίου και η απομάκρυνση από τον πολιτισμό συνδυάζονται με τη χλιδάτη διαμονή.





 
 
 
 
 
 
 
πηγη:perierga.gr