2/6/12

Ο Ολυμπιακός είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ελλάδας για τη σεζόν 2011-12

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 82-76

Μετά από μια σειρά που ξεκίνησε επεισοδιακά (με αναβολή του πρώτου τελικού λόγω επίθεσης στο πούλμαν του Παναθηναϊκού) και εξελίχθηκε δραματικά κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ επί τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν σήμερα το 5ο και τελευταίο ραντεβού τους, αυτή τη φορά στο κατάμεστο ΣΕΦ, με φόντο το στέμμα του πρωταθλητή για τη σεζόν 2011-12.

Στα τέσσερα ματς που προηγήθηκαν, οι δύο "αιώνιοι" εκμεταλλεύτηκαν τις έδρες τους, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 2-2. Ο Ολυμπιακός πήρε τον 1ο και τον 3ο τελικό ΣΕΦ (84-78 και 84-72) αντίστοιχα, ενώ ο Παναθηναϊκός "απάντησε" με δύο πιο δύσκολες νίκες στο ΟΑΚΑ (81-79 στο 2ο ματς, 84-74 στο 4ο). Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει επιστροφή για κανέναν, καθώς ο νικητής θα σηκώσει και την "κούπα" του πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος προ τριών εβδομάδων αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στοχεύει στο 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας του (για να ισοφαρίσει τον Άρη στη λίστα με τους πολυνίκες συλλόγους), ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να βρεθεί στην εγχώρια κορυφή για πρώτη φορά από τον τριπλό θρίαμβο του 1997 (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα). Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, απόλυτος κυρίαρχος σε Ελλάδα και Ευρώπη την τελευταία 15ετία, στοχεύει στον 14ο τίτλο σε αυτά τα χρόνια, 10ο συνεχόμενο και 33ο στην ιστορία του.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι δύο κουμπάροι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, ωστόσο έχουν και οι δύο τα ...άγχη τους. Ο "σοφός" Ντούντα ελπίζει η πίεση που θα δημιουργήσει το κατάμεστο ΣΕΦ να μην βαρύνει τα χέρια των νεαρών παικτών του, οι οποίοι ναι μεν βγάζουν την αστείρευτη ενέργειά τους στο παρκέ, ωστόσο, με εξαίρεση το πρόσφατο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, δεν έχουν δοκιμαστεί σε συνθήκες ενός αγώνα χωρίς αύριο με αντίπαλο τον πιο έμπειρο "αιώνιο" αντίπαλο. Σε αυτήν ακριβώς την εμπειρία ποντάρει ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος ωστόσο στη μεγαλύτερη διάρκεια της σειράς των τελικών έχει δει την ομάδα του να στερείται ενέργειας. Το στοίχημά του για σήμερα είναι αν ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να έχει τη φρεσκάδα που απαιτεί ένα τέτοιο παιχνίδι, πολύ περισσότερο μετά το κοπιαστικό 2-2 της Τετάρτης, στο οποίο οι βετεράνοι Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους έκαναν τη διαφορά, αλλά και ξόδεψαν πολλές δυνάμεις.
Τον 5ο τελικό θα διευθύνουν οι Αναστόπουλος, Γκόντας και Σχινάς.
 

πηγη:sportdog