24/6/12

Ο θεράπων ιατρός του πρωθυπουργού τον συμβούλεψε να μην μεταβεί στο Eurogroup

«Χθες θεώρησα ότι θα μπορούσα να τον μεταπείσω μετά την επέμβαση», δήλωσε ο κ. Θεοδοσιάδης, ο οποίος χρειάσθηκε μαζί με τους συνεργάτες του περισσότερες από τρείς ώρες για να αποκαταστήσει τις 11 ρωγμές που υπήρχαν στον αμφιβληστροειδή του ασθενούς.



Με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να χάσει την όραση από το δεξί του μάτι, εάν ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, έπεισε τον Α. Σαμαρά να μην μεταβεί στο Εurogroup, ο θεράπων ιατρός του, οφθαλμίατρος Π. Θεοδοσιάδης.
«Του ανέφερα ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπήκαν χειρουργημένοι στο αεροπλάνο και έχασαν την όραση τους», δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο κ. Θεοδοσιάδης, ο οποίος εξηγεί ότι «αν ταξιδέψει αεροπορικώς ή οδικώς θα ανέβει η ενδοφθάλμια πίεση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και απόφραξη σε αρτηρία του ματιού, με συνέπεια πιθανή μη αναστρέψιμη βλάβη στο οπτικό νεύρο».
Ο γιατρός του πρωθυπουργού ομολογεί ότι με δυσκολία προσπάθησε να θέσει τα πιθανά ενδεχόμενα στον κ. Σαμαρά, καθώς χθες πριν από την επέμβαση, αυτό που του έλεγε και του ξαναέλεγε ήταν: «Να ξέρετε ότι πρέπει να πάω, θέλω οπωσδήποτε να πάω στη σύνοδο».
«Χθες θεώρησα ότι θα μπορούσα να τον μεταπείσω μετά την επέμβαση», λέει ο κ. Θεοδοσιάδης, ο οποίος χρειάσθηκε σήμερα μαζί με τους συνεργάτες του περισσότερες από τρείς ώρες για να αποκαταστήσει τις 11 ρωγμές που υπήρχαν στον αμφιβληστροειδή του ασθενούς, σε μια λεπτή και σοβαρή επέμβαση.
«Ευτυχώς δεν είχε πειραχθεί η ωχρά. Αν δεν κάναμε το χειρουργείο, υπήρχε ο κίνδυνος να έχουμε και αποκόλληση της ωχράς με κίνδυνο να διαταραχθεί η ανατομία της περιοχής, κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρή επιβάρυνση», επισημαίνει ο κ. Θεοδοσιάδης και εξηγεί με τον τρόπο αυτό γιατί η επέμβαση κρίθηκε επείγουσα.
Ο θεράπων ιατρός του πρωθυπουργού λέει ότι ο ασθενής θα βγει αύριο το απόγευμα από το νοσοκομείο και θα πάει στο σπίτι του, απ' όπου και θα παρακολουθείται, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται νέα επίσκεψη του στο νοσοκομείο.
«Η ουλοποίηση θα πάρει 7 με 10 ημέρες και σ' αυτό θα βοηθήσει το αέριο που έχει τοποθετηθεί στο μάτι αλλά και το λέιζερ που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης», εξηγεί ο κ. Θεοδοσιάδης για το χρόνο αποθεραπείας, ο οποίος τονίζει ότι χρειάζεται σχετική ακινησία, αλλά ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα μπορεί να συναντά τους συνεργάτες του.




Πηγή: ΑΜΠΕ