26/6/12

«Καμπανάκι» για τις τιμές του όζοντος από το υπουργείο Υγείας

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε, σήμερα, στην Αθήνα, σύμφωνα με μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης της ατμόσφαιρας της πόλης. Συγκεκριμένα, στις 14:00, στον σταθμό Λυκόβρυσης, καταγράφηκε υπέρβαση, της τάξης των 215 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα και, στον σταθμό Θρακομακεδόνων, υπέρβαση 223 μικρογραμμαρίων, με όριο ενημέρωσης κοινού τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και όριο συναγερμού τα 240.

Ωστόσο, μετά από μία ώρα, παρατηρήθηκε μείωση στον σταθμό Λυκόβρυσης, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 194 μικρογραμμάρια.


Για την προφύλαξη του πληθυσμού, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνιστά σε «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και, γενικότερα, άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον». Συνιστά, επίσης, «στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».



 Πηγη:trelokouneli