11/4/13

6 τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ φοιτητών στο ΤΕΙ Πάτρας

Έκρυθμη η κατάσταση στο ΤΕΙ Πατρών. Μια κοπέλα και δύο νεαροί τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ σπουδαστών την ώρα που συνεδρίαζε η συνέλευση του ιδρύματος, προκειμένου να πάρει αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης κατά του σχεδίου «Αθηνά».
Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της συνέλευσης αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από μερίδα σπουδαστών τα οποία εμπόδισαν τα μέλη να βγουν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν.
Όπως μεταδίδει το Patrastimes.gr η έντονη αντίδραση ήλθε από την πλευρά των σπουδαστών, όταν παρά το γεγονός πως έληξε σήμερα η διορία που είχε δοθεί στο υπουργείο να πάρει πίσω το σχέδιο «Αθηνά», τα μέλη της Διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας αρνήθηκαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, εκτός από τον προϊστάμενο του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού. Τότε οι φοιτητές του ΤΕΙ αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν επιμόνως τις παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών και αφού δεν συμφωνούσαν, αποφάσισαν να τους κλειδώσουν στο γραφείο.

Όπως καταγγέλλουν σπουδαστές στο χώρο κατέφθασε αντίπαλη ομάδα φοιτητών που άρχισε να βρίζει και να χτυπά σπουδαστές άλλων παρατάξεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σωκράτης Καπλάνης παραμένει κλειδωμένος από φοιτητές με τους φοιτητές να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει αν δεν παραιτηθεί.