11/4/13

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ

Η ανάπτυξη ενός ισχυρού στρατιωτικού ραντάρ στη θάλασσα για τον εντοπισμό οποιασδήποτε ενδεχόμενης εκτόξευσης πυραύλου από την Βόρεια Κορέα είναι το επόμενο βήμα προετοιμασίας των ΗΠΑ για μια τέτοια πιθανότητα...

Πρόκειται για το ραντάρ SBX που προηγουμένως βρισκόταν στο Περλ Χάρμπορ, στην Χαβάη, έχει ύψος 85 μέτρων και μπορεί να εντοπίζει την εκτόξευση ενός πυραύλου σε ακτίνα 2.000 χιλιομέτρων.

Στις 2 Απριλίου το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για μια "συνηθισμένη" αποστολή, η οποία - επισήμως - "δεν συνδέεται" με την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Αυτό ολοκληρώνει μια σειρά από αμερικανικά ραντάρ που βρίσκονται στην περιοχή, τα οποία μπορούν να εντοπίσουν τον τόπο προέλευσης ενός πυραύλου και να ακολουθήσουν την τροχιά του.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα κάλεσαν σήμερα την Βόρεια Κορέα να σταματήσει "να παίζει με την φωτιά" και να μην προχωρήσει στην εκτόξευση πυραύλου την οποία, σύμφωνα με ενδείξεις, θέλει να πραγματοποιήσει αψηφώντας τις διεθνείς κυρώσεις και με τον κίνδυνο να προκληθεί μια ανάφλεξη στην χερσόνησο.
 
 
πηγη:http://fimotro.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6331.html