2/4/13

Στο σκαμνί δύο δήμαρχοι της Μυκόνου

Την παραπομπή του νυν και του πρώην δημάρχου Μυκόνου, καθώς και άλλων αιρετών, αλλά και δημοτικών υπαλλήλων και επιχειρηματιών προτείνει στο συμβούλιο εφετών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου, ο εισαγγελέας εφετών Γιώργος Οικονόμου.
Αφορά στη γνωστή υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου και της υπεξαίρεσης χρημάτων που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων και δεν κατέληξαν στα ταμεία του δήμου. Ειδικότερα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κ.κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς (σ.σ. νυν δήμαρχος) και Χρήστος Βερώνης (σ.σ. πρώην δήμαρχος) τη δεκαετία 2002-2012 ευθύνονται για τέλη που κατέβαλαν οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά δεν κατέληγαν στα ταμεία του δήμου. Από την υπόθεση, ο δήμος φέρεται να ζημιώθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή και των δύο αντιδημάρχων του νησιού, κ.κ. Θρασύβουλου Κοντομήτρου και Αλέξανδρου Βαμβακούρη, για απιστία και ψευδή βεβαίωση. Και οι δύο κατέχουν ακόμη το αξίωμα του αντιδημάρχου.

Οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Όπως είναι γνωστό έχει προφυλακισθεί ο πρώην υπάλληλος Αντώνης Ρουσσάκης, ενώ ένας ακόμη πρώην υπάλληλος, ο Αντώνης Αρτέμης, αποφυλακίστηκε πρόσφατα με περιοριστικούς όρους μετά από συμπληρωματική απολογία. Κατηγορείται επίσης ένας επιχειρηματίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό πλημμελήματος.

Από τις κατηγορίες απαλλάσσονται 12 επιχειρηματίες, η αναπληρώτρια προϊσταμένη του δήμου και υπάλληλοι δύο τραπεζών.

Σημειώνεται ότι την τελική απόφαση για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και με ποιες κατηγορίες, θα την πάρει με βούλευμά του το συμβούλιο εφετών, αφού λάβει υπ’ όψιν του και την παραπάνω πρόταση του εισαγγελέα. 




πηγη:zougla.gr