28/4/13

Ιταλία: Ο άνεργος που πυροβόλησε αστυνομικούς «ήθελε να πυροβολήσει πολιτικούς»

«Πρόκειται για ένα απελπισμένο άτομο, που έχασε τη δουλειά του. Ήθελε να πυροβολήσει τους πολιτικούς, αλλά, αφού δεν μπορούσε να τα καταφέρει, έπληξε τους καραμπινιέρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Ρώμης, αφότου ανέκρινε τον νοσηλευόμενο δράστη.


Φωτογραφία που φέρεται να είναι του δράστη, Λουίτζι Πρέιτι
 
Ο 49χρονος άνδρας που το μεσημέρι του Σαββάτου πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο της Ρώμης επιθυμούσε να πλήξει πολιτικούς, ωστόσο δεν έχει την ευκαιρία, και για το λόγο αυτό επιτέθηκε κατά των καραμπινιέρων, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της ιταλικής πρωτεύουσας, Πιερφιλίππο Λαβιάνι.

«Πρόκειται για ένα απελπισμένο άτομο, που έχασε τη δουλειά του και είχε αναγκασθεί να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Ήθελε να πυροβολήσει τους πολιτικούς, αλλά, αφού δεν μπορούσε να τα καταφέρει, έπληξε τους καραμπινιέρους», δήλωσε ο κ. Λαβιάνι, λίγη ώρα αφότου ανέκρινε τον 49χρονο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο δράστης, ονόματι Λουίτζι Πρέιτι, συνελήφθη επί τόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άνεργος, προέρχεται από την νότια περιοχή της Καλαβρίας, και έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δράστης πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ωστόσο ο κ. Λαβιάνι σημείωσε πως ο Πρέιτι «ομολόγησε τα πάντα» και «δεν νομίζω ότι πρόκειται για άτομο με ψυχική ανισορροπία».

Η επίθεση του Πρέιτι έξω από το πρωθυπουργικό Παλάτσο Κίτζι έλαβε χώρα τη στιγμή που, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, στο προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο, ορκιζόταν η νέα ιταλική κυβέρνηση,.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ανζελίνο Αλφάνο, χαρακτήρισε την επίθεση ως «μεμονωμένο περιστατικό», το οποίο δεν εγείρει ανησυχίες για «την ευρύτερη κατάσταση της δημόσιας τάξης στη χώρα».

Αμφότεροι οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από τα πυρά του Πρέιτι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρώτος φέρει τραύματα στη σπονδυλική στήλη και το λαιμό, ενώ ο δεύτερος έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Από τα πυρά του Πρέιτι τραυματίστηκε επίσης πολύ ελαφρά μία έγκυος γυναίκα, η οποία ωστόσο δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Πηγή: http://www.skai.gr/