20/6/12

Εμφανίστηκε μετά από 28 χρόνια

του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Ο βίος του Ντέϊβιντ Χέμλερ θα μπορούσε άνετα νε εμπνεύσει κάποιον σεναριογράφο ώστε να την κάνει ταινία. Άλλωστε η ζωή μιμείται την τέχνη και ο 49χρονος σήμερα Σουηδός πολίτης αποτελεί... ένα καλό παράδειγμα.

Ο Χέμλερ που γεννήθηκε Αμερικανό,ς υπηρετούσε τη θητεία του το 1984 στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας.

Αποφάσισε ότι αυτός δεν ήταν ο τρόπος που ήθελε να ζήσει και το έσκασε. Έκανε οτοστόπ και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Στοκχόλμη. Χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα και λέγοντας μια ιστορία από το μυαλό του, έπιασε αρχικά δουλειά σε ένα φαστ φουντ. Στη συνέχεια δούλεψε σε οίκο ευγηρίας και γράφτηκε στο πανεπιστήμιο. Με τον καιρό έγινε Σουηδός και χρησιμοποίησε τα ονόματα δύο φίλων του για τη νέα του ταυτότητα.

Όταν πήρε το πτυχίο του βρήκε δουλειά σε κυβερνητική υπηρεσία και έκανε την δική του οικογένεια. Παντρεύτηκε μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη, έκαναν τρία παιδιά και αποφάσισε ότι έφτασε η ώρα να πει την αλήθεια. Πριν από περίπου ένα μήνα πήρε τηλέφωνο τον αδερφό του στις ΗΠΑ και τον ειδοποίησε ότι είναι ζωντανός και μια χαρά.

Στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη σε σουηδική εφημερίδα και αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

Ο Χέμλερ ελπίζει ότι το αδίκημά του έχει παραγραφεί και δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες από την προηγούμενη χώρα του αλλά το βέβαιο είναι πως η ζωή του θα γίνει σύντομα βιβλίο. Και μετά ίσως ταινία.

Γιατί η τέχνη μιμείται τη ζωή…