18/6/12

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Βίντεο)

Μόλις 35 λεπτά κράτησε η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Σαμαρά να αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρωτοβουλία και να καλέσει το μεσημέρι της Τρίτης τους πολιτικούς αρχηγούς σε συνάντηση, στην οποία να υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.


Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά συμφωνήσαμε πως η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση αμέσως, και οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.


Τόνισε ότι η άριστη λύση που πρέπει να επιδιωχθεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνη με συμμετοχή των τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.


Συνάντηση Σαμαρά - Καμμένου


Κατά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά με το Πάνο Καμμένο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας και πιθανότητα στήριξης κυβέρνησης ενότητας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δήλωσε ο Π.Καμμένος.


Όπως εξήγησε, αφήνοντας «καρφιά» εναντίον του κ. Σαμαρά, χωρίς καταγγελία του μνημονίου ή έστω σαφή ατζέντα για τα ζητήματα του μνημονίου που θα επαναδιαπραγματευθεί η Ελλάδα «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε».


Επίσης είπε ότι ο κ. Σαμαράς δεν συζητά να μην ειναι ο ίδιος πρωθυπουργός, όπως φάνηκε όταν του πρότεινε κυβέρνηση με πρόσωπο κοινής αποδοχης. Θα στηρίξουμε τα θετικά μέτρα, αλλά θα μας βρουν απέναντι στην υιοθέτηση νέων σκληρών μέτρων είπε ο κ. Καμμένος προεξοφλώντας ότι ο κ. Σαμαράς δεν πρόκεται να επαναδιαπραγματευθεί τα κρίσιμα ζητήματα.




Newsroom
TheNewDailyMail
VIDEO