12/6/12

O 24χρονος φοιτητής Νίκος Δάβαρης, που σκότωσε με καραμπίνα τον Αλβανό ληστή που απειλούσε με μαχαίρι τη μητέρα του, σπάει τη σιωπή του...

«Οχι άλλο αίμα...» Λίγα 24ωρα μετά την πράξη του που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο 24χρονος φοιτητής Νίκος Δάβαρης, που σκότωσε με καραμπίνα τον Αλβανό ληστή που απειλούσε με μαχαίρι τη μητέρα του, σπάει τη σιωπή του και μιλάει για όλα τα γεγονότα που άλλαξαν ριζικά τη ζωή του.

Με μήνυμά του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο Internet ευχαριστεί όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες ώρες που πέρασαν εκείνος και η οικογένειά του, ενώ ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση: «Αφήστε κλειδωμένα τα όπλα. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό».

Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε πρωταγωνιστής μια υπόθεσης που έχει συζητηθεί όσο λίγες άλλες. Ηρθε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο, την αγωνία, τον τρόμο και τον θάνατο.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, της οποίας οι λειτουργοί αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Αν και από τα ξημερώματα της Πέμπτης που με την κυνηγητική καραμπίνα σκότωσε τον αλλοδαπό ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του στην Παιανία προσπαθεί να συνέλθει, ο νεαρός φοιτητής της Κτηνιατρικής βρήκε τη δύναμη και καταθέτει τον πόνο της ψυχής του.

Με ένα συγκλονιστικό και συγκινητικό μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook, ο 24χρονος, που όλο αυτό το διάστημα καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να αφήσει πίσω του όλα τα θλιβερά γεγονότα εκείνης της μέρας αλλά και να ξεφύγει από τις τύψεις που τον βαραίνουν, παρακινεί όλους να αφήσουν τα όπλα στο σπίτι και δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή.

«Το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι τα όπλα δεν είναι η λύση. Το γεγονός το δικό μου ελπίζω να είναι το τελευταίο κακό, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Σας το λέω ειλικρινά, αφήστε κλειδωμένα τα όπλα
α. Το βάρος είναι τεράστιο και οι τύψεις πολλές! Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του... Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας και πάλι...»

 




Στο μεταξύ, να πάψουν οι συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και να βρει επιτέλους η οικογένεια την ηρεμία που έχει ανάγκη ζητούν οι γείτονες του 24χρονου φοιτητή στην περιοχή της Παιανίας. Παράλληλα, μιλούν για ένα σοβαρό και εργατικό παιδί που είναι αγαπητό σε όλους και μόνο καλά λόγια έχουν να πουν γι’ αυτόν.

Η οικογένειά του είναι γνωστή στην περιοχή, ενώ η μητέρα του και ο αδελφός του συμμετέχουν στα κοινά, έχοντας μάλιστα ενεργό ρόλο. Ο ίδιος σπουδάζει Κτηνιατρική στη Βουδαπέστη και ήρθε στην Ελλάδα για να δει τους γονείς του και να τους βοηθήσει με τις δουλειές. Λατρεύει τον αθλητισμό και έχει ως πρότυπο τον μεγάλο του αδελφό, ο οποίος είναι γυμναστής με πολλές διακρίσεις στο μοντέρνο πένταθλο.

Ψάχνουν για μια καινούργια αρχή
Ενθερμες είναι, τέλος, οι εκδηλώσεις του κόσμου και στο Διαδίκτυο: «Ολοι μας οφείλουμε την προσευχή μας και την αγάπη μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον Νίκο και τους ανθρώπους που βίωσαν το γεγονός αυτό» αναφέρει σε σχόλιό του ένας χρήστης, ενώ άλλος σημειώνει:

«Αδερφέ, είμαστε μαζί σου. Ο,τι και να γίνει, εμείς θα είμαστε εκεί!» Η «Espresso» πήγε χθες στη γειτονιά του 24χρονου φοιτητή της Κτηνιατρικής. Στο σπίτι της οικογένειας, που βρίσκεται μερικά μέτρα πιο μακριά από το σημείο όπου έγινε το τραγικό συμβάν, δεν απαντά κανείς, ενώ κλειστή παραμένει και η ταβέρνα που διατηρεί η οικογένεια σε κεντρικό σημείο. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, σημειώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι να ξεπεράσει η οικογένεια το σοκ και να κάνει μια καινούργια αρχή!





  Espressonews.gr