20/6/12

Κουβέλης: Αύριο η νέα κυβέρνηση

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που θα σχηματιστεί με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έδωσε η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι, έως το βράδυ, τα τρία κόμματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση θα έχουν καταλήξει στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας και αύριο θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της τριμερής επιτροπής για την κατάρτιση του περιεχομένου της προγραμματικής συμφωνίας και των δεσμεύσεων που θα αναλάβει η νέα κυβέρνηση.



«Θέλω να πιστεύω ότι ως το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία», πρόσθεσε και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξουν «εκείνες οι δεσμεύσεις που θα υπηρετούν την αποδέσμευση από τους όρους και τις ρυθμίσεις του μνημονίου και την άρση των μέτρων που έχουν κυριολεκτικά ματώσει την ελληνική κοινωνία».

Εμείς συναρτούμε τη στήριξη της κυβέρνησης με το περιεχόμενο της πολιτικής που πρόκειται να ασκηθεί, συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης και τόνισε επίσης: «Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση, η χώρα πρέπει να εκπροσωπείται, για εμάς το περιεχόμενο της πολιτικής είναι το ζητούμενο και η μεγάλη μας διεκδίκηση».


«Οι εξελίξεις επιταχύνονται και εντός των επόμενων ωρών, της επόμενης ημέρας θα υπάρξει η τελική απόφαση για την κυβέρνηση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.