25/9/11

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 26/9/2011

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, ενώ 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη τα ταξί. 


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν έντονα στο προωθούμενο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Έτσι, σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε Μετρό Ηλεκτρικό και Τραμ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για την ίδια μέρα οι συνάδελφοί τους σε λεωφορεία (11.00 έως τις 17.00) και τρόλεϊ (11.00 έως τις 16.00). Τα οχήματα θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια κατά 30 έως 60 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο έναρξης της στάσης εργασίας. Η ομαλή ροή των δρομολογίων θα αποκατασταθεί περίπου μια ώρα μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.



Mε στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ, από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 4μμ της Δευτέρας, ξεκινάει η εβδομάδα στην ΕΡΤ,με τις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο τομέων της ΕΡΤ, αλλά και την εργασιακή εφεδρεία, να συνεχίζονται.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας στις επιχειρούμενες μαζικές απολύσεις των συναδέλφων μας με το σύστημα της εργασιακής εφεδρείας και στην προσπάθεια συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 16.00 της Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου 2011 όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην Ε.Ρ.Τ., προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων στην Ε.Ρ.Τ. για να αποφασίσουν τις μελλοντικές τους ενέργειες».