30/9/11

Παράνομη η παράλληλη διεξαγωγή μαθημάτων και εξεταστικής


Σφοδρή επίθεση σε καθηγητές και πρυτάνεις εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ρ/σ Flash. Παράλληλα δήλωσε ότι είναι αδύνατη η διεξαγωγή της εξεταστικής παράλληλα με τη διεξαγωγή μαθημάτων και κάλεσε τους πρυτάνεις να απολογηθούν στην κοινωνία.
«Ο Νόμος λέει ότι για να αρχίσει η εξεταστική περίοδος πρέπει πρώτα να γίνουν τα μαθήματα. Υπάρχει Σύγκλητος τουλάχιστον ενός Πανεπιστημίου που αποφάσισε να γίνει εξεταστική και μαθήματα μαζί. Αυτό είναι παράνομο», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.
«Σκεφτείτε μία Σύγκλητο που παίρνει απόφαση και αναβάλλει τις εξετάσεις για να μπορούν οι φοιτητές να κάνουν καταλήψεις και μετά βάζει τις εξετάσεις μαζί με τα μαθήματα. Δηλαδή τα παιδιά να δίνουν εξετάσεις και την ίδια στιγμή να πρέπει να συμμετέχουν στο μάθημα», πρόσθεσε.
«Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θα πρέπει πλέον και οι Σύγκλητοι και οι Πρυτάνεις να απολογηθούν απέναντι στην κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει λογοδοσία πώς αντιλαμβάνεται κανείς την εκπαιδευτική διαδικασία».