17/9/11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκληση στους νέους να μείνουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν τη χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε διαδικτυακή του επικοινωνία με νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη. "Να μείνουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα, πιστεύω πραγματικά, το πιστεύω βαθύτατα μέσα μου, μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν "καινούργιες αιμορραγίες".

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να σταθεί η Πολιτεία στο πλευρό της νεολαίας και να προσφέρει κίνητρα σπουδών, εργασίας και επιστροφής στην Ελλάδα και όσων νέων έχουν μεταναστεύσει για να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες , ώστε να εργαστούν για τη χώρα.
"Μπορείς να μείνεις εδώ κάτω από χειρότερες συνθήκες αρκεί να αισθάνεσαι αξιοπρεπής. Είναι αυτό που σήμερα λείπει στην πατρίδα μας", πρόσθεσε.
"Αισθάνομαι ότι κάποιος, ο οποίος είναι να μείνει, θα φύγει όταν ακούει ότι έρχεται κάθε τρεις μήνες ένας καινούργιος φόρος, ένα καινούργιο χαράτσι για τα ακίνητα", συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι κόσμος έχει την αίσθηση ότι η κατάσταση "έχει φτάσει στο άκρο" και "δεν αντέχει άλλο".
Εκεί όμως, διευκρίνισε, πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και να δώσει ένα καινούργιο όραμα, "ότι δηλαδή κρατάω γερά το τιμόνι, έχω σχέδιο και είμαι αποφασισμένος και θα δώσω κι εγώ πρώτος το παράδειγμα".
Οπως ανέφερε στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς το πρόβλημα της ανάπτυξης έχει δύο παραμέτρους, η μία εκ των οποίων είναι η σχέση της αγοράς με την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια και η δεύτερη ο προσανατολισμός των νέων σε σπουδές και σε δραστηριότητες, που συνδέονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις ανάγκες του τόπου τους.
"Αυτή, επιτέλους, η σχέση του πανεπιστημίου με την πραγματικότητα, άποψη μου είναι ότι μετά τα τελευταία γεγονότα, μετά το γεγονός ότι γυρίζει σελίδα το ελληνικό πανεπιστήμιο, από το άσυλο μέχρι τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε όλοι μας ζητήσει, νομίζω ότι μπαίνουμε πια στην αρχή, που θα μπορέσουμε να το επιβάλουμε", παρατήρησε.
Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με έξι νέους, οι δύο εκ των οποίων ζουν και εργάζονται μετά τις σπουδές στους στην Αγγλία και την Ολλανδία.