17/9/11

Απόστολος Πετράκης: Πως εκτέλεσα το σχέδιο απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου

Ασύλληπτος είναι ο διαπραγματευτής ...με την γυναίκα του εφοπλιστή Παναγόπουλου, σύμφωνα με τον υπ αριθμόν ένα "εκτελεστή" του σχεδίου της απαγωγή  και της είσπραξης των λύτρων , σύμφωνα με τη απολογία του στην δίκη για το λεγόμενο "συνδικάτο  τους εγκλήματος"  που είχε οργανώσει την απαγωγή του εφοπλιστή.

Δείτε τη αναφέρει το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας

"Ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν επικοινώνησε ο ίδιος με την σύζυγο του εφοπλιστή και συμπλήρωσε πως "ο διαπραγματευτής δεν βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα. Υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί".
Όσον αφορά στο πρόσωπο του Π.Βλαστού, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος της υπόθεσης, είπε ότι "από τη φυλακή δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει μία τέτοια ενέργεια" αλλά παραδέχθηκε ότι τον βοήθησε να "ξεπλύνει" τα λύτρα.
Όπως υποστήριξε κατά την απολογία του: "Πήραμε τα χρήματα σε σάκους, τους άλλαξα και έκαψα τους προηγούμενους. Είχα ζητήσει από τον Βλαστό να με βοηθήσει στο ξέπλυμα. Τον γνώρισα στην φυλακή, έχει βαρύ όνομα ο Βλαστός, είναι άνδρας που κρατά τον λόγο του. Με το που είδε ο Π. Τρομπούκης (σσ συγκατηγορούμενός του) τους σάκους με τα λεφτά, άσπρισε και άρχισε να τρέμει. Λέω, δεν κάνει αυτός για τη δουλειά. Έτσι, τον πίεσα να τα κρατήσει για μία μέρα. Την επομένη τα πήρα".
Όπως είπε, αποφάσισε να κάνει την απαγωγή για να σταθεί οικονομικά και επέλεξε τον Παναγόπουλο "γιατί δεν διέθετε προσωπική ασφάλεια, παρά μόνον έναν οδηγό".