19/9/11

Αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα κωμικό από το Φεστιβάλ Ταινιών της Δράμας

Αξέχαστες ερμηνείες σε σπαρταριστές καταστάσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο κινηματογραφικό πανί οι θεατές στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Ταινίες που στην κυριολεξία εκτόξευσε ο Θανάσης Βέγγος με το σουρεαλιστικό χιούμορ του και που αναδεικνύουν το πραγματικό ταλέντο και την αυθεντικότητα αυτού του μεγάλου Έλληνα κωμικού ηθοποιού, αλλά και σημαντικού ανθρώπου.
 
Το Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο με τίτλο «O παλαβός κόσμος του Θανάση», περιελάμβανε τρεις σπάνιες μικρού μήκους ταινίες του: «Η μακαρονάδα» , «Τα κοράκια» , «Τι σου είναι οι διαδόσεις» και τη μεγάλου μήκους ταινία «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», όλες σε σκηνοθεσία του Ντίνου Κατσουρίδη.
 
Ο αξέχαστος Έλληνας ηθοποιός πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία του Νίκου Κούνδουρου "Μαγική Πόλη" (1954). Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο το 1954 σε επιθεώρηση του θεάτρου "Περοκέ". Έχει παίξει σε 120 κινηματογραφικές ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και από αυτές έχει σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) επτά ταινίες. Επίσης γύρισε 7 βιντεοταινίες , 2 τηλεταινίες και έχει πάρει μέρος σε 8 τηλεοπτικές σειρές.

destanea.com