17/9/11

9 ηλίθιες ιδέες που έκαναν κάποιους πολύ πλούσιους!

Επιχειρηματικές ιδέες που οι πιο πολλοί θα τις απέρριπταν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κι όμως αυτές οι ιδέες δημιούργησαν εκατομμυριούχους.    

1. Million Dollar Homepage
1.000.000 pixels, 1 δολάριο χρέωση ανά pixel – Είναι ίσως η πιο ηλίθια ιδέα για online επιχείρηση που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Και όμως, ο 21χρονος Alex Tew, είναι τώρα εκατομμυριούχος.

2. SantaMail
Εντάξει, τώρα μιλάμε για μια λαμπρή ιδέα. Πάρε μια ταχυδρομική διεύθυνση στον Βόρειο Πόλο, προσποιήσου ότι είσαι ο Άγιος Βασίλης και χρέωσε τους γονείς 10 ευρώ για κάθε γράμμα που στέλνεις στα παιδιά τους. Λοιπόν, ο Byron Reese έστειλε πάνω από 200.000 γράμματα από την έναρξη της επιχείρησης του το 2001. Κάτι που τον έκανε μερικά εκατομμύρια πλουσιότερο.

3. Doggles
Κατασκεύασε γυαλιά για σκύλους και πούλησε τα online. Αυτό και αν είναι χαζή ιδέα για επιχείρηση. Πως στο καλό κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι και να ανοίξουν μαγαζιά σε όλο τον κόσμο με αυτή την ιδέα;

4. LaserMonks
Το LaserMonks.com είναι μια κερδοσκοπική θυγατρική της Cistercian Abbey of Our Lady of Spring Bank, ένα μοναστήρι 8 ατόμων στους λόφους του Monroe County, 145 χλμ. βορειοδυτικά του Μάντισον. Ναι, πραγματικοί μοναχοί ξαναγεμίζουν τα μελάνια του εκτυπωτή σου. Αλληλούια. Οι πωλήσεις τους το 2005 ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια! Δόξα στον Κύριο.

5. Antenaballs
Δεν θα μπορούσες να πουλήσεις μπαλάκια για κεραίες online. Δεν υπάρχει περίπτωση. Και σίγουρα δεν θα γινόσουν πλούσιος. Και όμως, αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο Jason Wall και τώρα είναι εκατομμυριούχος.

6. FitDeck
Φτιάξε μια τράπουλα με καθημερινές ασκήσεις και πούλα το online για 18,95 δολάρια. Μου ακούγεται σαν μια καταστροφική ιδέα. Αλλά ο πρώην καταδρομέας και νυν εκπαιδευτής Phil Black, δήλωσε πέρυσι πωλήσεις 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Σίγουρα παραπάνω από ότι τον πλήρωνε ο στρατός.

7. Designer Diaper Bags
Η Christie Rein είχε βαρεθεί να κουβαλάει συνεχώς μαζί της πάνες σε σακούλες. Η 34χρονη μητέρα τριών παιδιών, έβρισκε συνεχώς τον εαυτό της να φτιάχνει σακούλες με πάνες για να χωράνε στην τσάντα της. Η Christie ήθελε κάτι που να ήταν συμπαγής, κομψή και μοντέρνα. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2004, κάθισε με τον σύζυγο της Marcus και σχεδίασαν μια τσάντα ειδικά σχεδιασμένη για πάνες. Με πωλήσεις πάνω από 250.000 δολάρια το 2005, η εταιρεία της Christie (Diapees & Wippes) έχει τσάντες σε 22 διαφορετικά στυλ, διαθέσιμες online και σε 120 καταστήματα σε όλο τον κόσμο για 14,99 δολάρια.

8. PickyDomains
Προσέλαβε ένα άλλο άτομο να σκεφτεί ένα πετυχημένο όνομα για site, αντί για εσένα; Δεν υπήρχε περίπτωση ο κόσμος να πλήρωνε για αυτό. Στην πραγματικότητα, το να βρίσκεις domains για άλλους αποδείχθηκε μια αρκετά ακμάζουσα επιχείρηση. Το PickyDomains, έχει σήμερα μια λίστα αναμονής από άτομα που θέλουν να πληρώσουν για να τους βρει ένα "πιασάρικο" και αξέχαστο όνομα για site.

9. Lucky Wishbone Co.
Ψεύτικα τυχερά κόκαλα. Αυτή η ηλίθια ιδέα είναι σχεδιασμένη να βουλιάξει. Ποιος στον κόσμο έχει ανάγκη από ψεύτικα τυχερά κόκαλα; Πολλοί από ότι φαίνεται. Με παραγωγή 30.000 κομματιών καθημερινά (1.5 ευρώ τιμή λιανικής του κάθε κομματιού) ο Ken Ahroni, ιδρυτής της εταιρείας, είχε το 2006 πωλήσεις που έφθασαν το 1.000.000 δολάρια.

Πηγή: dailyarticle.gr