19/9/11

Ξεκίνησε η γεώτρηση! - Έτοιμοι για όλα Κύπριοι, Ισραηλινοί και η Π.Α.

Μια μεγάλη στιγμή για τον Ελληνισμό! 

Το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Noble Εnergy, ενεργώντας για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, άρχισε το μακρύ ταξίδι του στα έγκατα της Ανατολικής Μεσογείου, σηματοδοτώντας την ουσιαστική έναρξη των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Στην πλατφόρμα μεταφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο από την Χάιφα καύσιμα και διάφορα άλλα υλικά για σκοπούς λειτουργίας του τρυπανιού. Επάνω το σκάφος βρίσκονται άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, ενώ μια ομάδα ειδικών δυνάμεων της Εθνροφρουράς είναι έτοιμη να παρέμβει αν χρειαστεί με ελικόπτερα AB-212.

Το τρύπημα θα φτάσει σε βάθος περίπου 1.800 μέτρων, όπου θα διαφανεί με ασφάλεια η ποσότητα και η ποιότητα του φυσικού αερίου, που υπάρχει και η γεώτρηση αναμένεται να διαρκέσει από 60 έως 90 ημέρες. Αυτή την στιγμή έχει προσεγγίσει την επιφάνεια του βυθού της θάλασσας.


Στον ουρανό γύρω από το γεωτρύπανο πετάνε ισραηλινά UAV, ενώ στα ανατολικά της πλατφόρμας είναι ανεπτυγμένα σκάφη του ισραηλινού Ναυτικού (κορβέτες Sa'ar 5 και περιπολικά). Στην Κύπρο η Εθνοφυλακή έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, ενώ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου εδρεύει η ελληνική μάζα των F-16 Block 52+.


Όλοι ελκπίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί τίποιτα από όλα αυτά...


Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.


 





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr