1/9/11

Χωρίς Μετρό-ΗΣΑΠ την Παρασκευή

Τον χορό των κινητοποιήσεων  αυτού του Φθινοπώρου στα μέσα μεταφοράς σέρνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ, με το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό να προχωράει σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

«Διαπιστώνουμε ότι οι ενέργειες της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ ΑΕ κινούνται στην κατεύθυνση που οδηγεί στην ισοπέδωση και καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου. Η υποτιθέμενη οικονομία κλίμακας μένει στα χαρτιά, αφού από τα δεδομένα που παρουσιάζονται, αυτή δεν προκύπτει από πουθενά. Προφανώς, κάποιοι έχουν αντικαταστήσει το νοικοκύρεμα με το βόλεμα και το αυτονόητο με την κοροϊδία!...

Απολύσεις, μετατάξεις, περικοπές, καταργήσεις θέσεων εργασίας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εφαρμοζόμενης ΄πολιτικής΄ από τις τεχνοκράτες διοικούντες που ως άλλοι αυτοχρηζόμενοι Σωτήρες θεωρούν ότι εν έτη 2011 ανακαλύπτουν την πυρίτιδα.

Οργανογράμματα, κανονισμοί εργασίας, ΣΣΕ, που δεν εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία σιδηροδρομικής εταιρείας, πρόκειται να καταρτιστούν και να εφαρμοστούν μονομερώς. Σημαντικοί παράγοντες – πέραν του ανθρώπινου – έχουν αγνοηθεί επιδεικτικά.

Οι Ηλεκτροδηγοί του Μετρό, είμαστε αντίθετοι σε κάθε τακτική απαξίωσης - μηδενισμού. Δεν πρόκειται λοιπόν να επιτρέψουμε σε κανέναν να υποθηκεύσει το εργασιακό μας μέλλον.

Για τους λόγους αυτούς, την Παρασκευή 02/09/2011 το ΣΗΑΜ πραγματοποιεί 24ωρη Απεργία, ήτοι, από την έναρξη της Λειτουργίας έως τη λήξη αυτής.» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.



Πηγή:www.capital.gr