Ένας στους εφτά καθηγητές έχουν πέσει θύματα διαδικτυακής «τρομοκρατίας», το κοινώς λεγόμενο cyberbullying δηλαδή, από μαθητές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Δασκάλων και Καθηγητών της Μεγάλης Βρετανίας.
Στη Μεγάλη Βρετανία έχει επεκταθεί το φαινόμενο των hate groups στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναφέρονται σε συγκεκριμένους καθηγητές σχολείων και μάλιστα στα περισσότερα από αυτά, οι μαθητές έχουν δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ προκειμένου να μην εντοπιστούν από το σχολείο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Νικ Κλέιτον, οι καθηγητές που στοχοποιούνται είναι συνήθως οι διευθυντές σχολείων, αλλά και οι καθηγητές που επιβάλουν ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες μέσα στην τάξη.
Η έρευνα που διεξήχθη σε 630 καθηγητές στη Βρετανία έδειξε πως οι πιο συνηθισμένοι τρόποι χλευασμού είναι ανάρτηση επεξεργασμένων φωτογραφιών και βίντεο τα οποία τραβούν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο σχολείο.
Και αν μια «πειραγμένη» φωτογραφία δεν είναι και μεγάλη υπόθεση, σίγουρα είναι πιο σοβαρό το γεγονός που κατήγγειλε ένας καθηγητής στο συνέδριο. Μια μαθήτρια του, η οποία είχε ψευδώνυμο στο Facebook, δημιούργησε ένα γκρουπ που τον κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση, αναρτώντας φωτογραφίες από το «συμβάν», που μετά από έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί επεξεργασία μέσω photoshop.
«Ήταν η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» είπε ο καθηγητής που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υποστηρίζοντας πως έχασε την οικογένεια του αλλά και τη δουλειά του εξαιτίας του cyberbullying.
www.cosmo.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου