26/5/10

Απίστευτο! Κλέφτης κατήγγειλε κλοπή των ... κλοπιμαίων!Εξήντα οκτώ διαρρήξεις σε πέντε μήνες!

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=190531&w=400&h=300&q=80

Ακόμα δεν μπορούν να το πιστέψουν οι αστυνομικοί.

Την περασμένοι Δευτέρα οι αστυνομικοί μετά από πληροφορίες κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις από τους τέσσερις δράστες.
Οι διαρρήκτες ομολόγησαν, υπέδειξαν που ήταν η “αποθήκη” με τα κλοπιμαία και οι αστυνομικοί πήγαν και τα κατάσχεσαν.
Ο τέταρτος όμως δεν πήρε... χαμπάρι ότι οι σύντροφοί του είχαν πέσει στα χέρια της αστυνομίας.
Όταν ανυποψίαστος πήγε στο διαμέρισμα-αποθήκη και το είδε άδειο πίστεψε ότι είχαν πέσει θύματα διάρρηξης (!) και έτσι αποφάσισε να το “παίξει” θύμα και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.
Οι αστυνομικοί πρώτα του έδωσαν θερμά συγχαρητήρια που έκανε καταγγελία ως νομοταγής πολίτης και μετά του πέρασαν χειροπέδες!

Στον αριθμό-ρεκόρ των 68 διαρρήξεων αυτοκινήτων, μέσα σε διάστημα πέντε μόλις μηνών, είχαν προβεί τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν συνελήφθησαν στο Μαρκόπουλο ένας Ιρακινός, μία Πολωνή και ένας Έλληνας, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».


Από τα κλοπιμαία της σπείρας
Από τα κλοπιμαία της σπείρας
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στη σπείρα εμπλέκονται τέσσερις ακόμη αλλοδαποί, προσωρινά κρατούμενοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Τα μέλη της συμμορίας έκαναν διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, άρπαζαν χρήματα, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλεφώνα και ό,τι άλλο χρήσιμο έβρισκαν, και στη συνέχεια μετέφεραν τα κλοπιμαία σε δύο διαμερίσματα που νοίκιαζαν στους Αμπελοκήπους. Τα εν λόγω σπίτια τα χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις αρχές του 2010 μέχρι τώρα, οι δράστες διέρρηξαν: 20 αυτοκίνητα στην περιοχή του Μαρκόπουλου, 12 στην Ανάβυσσο, 12 στα Καλύβια, 8 στη Βουλιαγμένη, 7 στη Βάρη, 3 στην Κερατέα, 3 στο Λαύριο και 3 στη Βούλα.


Στα διαμερίσματα των δραστών στους Αμπελόκηπους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων.

Τα κλοπιμαία θα παραμείνουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ν/Α Αττικής για να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τρίτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.





eglimatikotita.blogspot.com