23/5/10

Η Ακρόπολη έτοιμη να λάμψει κάτω από τον Αττικό ουρανό


Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναστηλωτικό έργο που έγινε ποτέ στην Ακρόπολη, αναγνωρισμένο διεθνώς ως πρότυπο για την υψηλή ποιότητα, τη μεθοδολογία, τη στενή σχέση του με την έρευνα και τις τεχνολογικώς προηγμένες εφαρμογές του, που βαίνει αισίως προς την ολοκλήρωση του.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των μεγάλων προγραμμάτων αποκατάστασης στον Παρθενώνα και τα Προπύλαια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα
επισκεφθεί την Ακρόπολη την ερχόμενη Τρίτη στις 10.30 το πρωί.

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποδεχθεί ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Τα έργα που θα παρουσιασθούν κατά την επίσκεψή του είναι τα ακόλουθα:
Η αποκατάσταση της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα. Η αποκατάσταση των οροφών του κεντρικού κτηρίου των Προπυλαίων:

Η ξενάγηση στα ολοκληρωμένα έργα Ακροπόλεως θα περιλαμβάνει και επίσκεψη σε δύο μικρές φωτογραφικές εκθέσεις στο χώρο της Ακρόπολης, που παρέχουν πληροφορίες για το ιστορικό των έργων αποκατάστασης και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε μνημείο.

Για την ενημέρωση των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου, οι φωτογραφικές εκθέσεις θα παραμείνουν εκτεθειμένες για λίγες ημέρες, πλάι στα αποκατεστημένα και απελευθερωμένα από τις σκαλωσιές μνημεία.



www.news21.gr