24/5/10

Εγκαίνια στο "Soccer city stadium" με προβλήματα


Οι Νοτιοαφρικανοί άνοιξαν και το τελευταίο στάδιο του Μουντιάλ στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό ήταν το κεντρικό στάδιο στο Γιοχάνεσμπουργκ, το αποκαλούμενο "Soccer city το οποίο θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα αλλά και τον τελικό της διοργάνωσης.


Ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, έκοψε την κορδέλα μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, αν και οι κερκίδες κατά το ήμισι ήταν άδειες, αφού το εντονότατο κυκλοφοριακό προκάλεσε χάος στους δρόμους και ο κόσμος δεν πρόλαβε να πάει. Είναι χαρακτηριστικό πως η εκδήλωση καθυστέρησε κατά 30 λεπτά!

Από την άλλη, πολεμικά αεροπλάνα πετούσαν στον αέρα για να δώσουν ένα διαφορετικό και πιο επίσημο κλίμα, αλλά ο θόρυβος που έκαναν δεν ακουγόταν, αφού τα πάντα καλύπτονταν από τον περίεργο και για κάποιους αποκρουστικό ήχο που κάνουν οι βουβουζέλες των Νοτιοαφρικανών. Η επόμενη πρόβα των διοργανωτών θα γίνει την Πέμπτη, όταν η ομάδα της Νοτίου Αφρικής θα δώσει φιλικό αγώνα κόντρα στην Κολομβία.

www.contra.gr