21/5/10

ΑΠΟΓΕΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...


Την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου αποφάσισε για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων κατά το τριήμερο Αγίου Πνεύματος το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την...
ανακοίνωση του υπουργείου οι απαγορεύσεις που θα ισχύσουν είναι : Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010, για το ρεύμα εξόδου και από τις 4 το απόγευμα έως... τις 10 το βράδυ:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
* Τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 για το ρεύμα εισόδου και από τις 4 το απόγευμα έως τις 11 τη νύχτα:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
* Την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.
Σημειώνεται ότι από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ)Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.
ζ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού. 
www.fimotro.blogspot.com