23/5/10

Μετά από 45 χρόνια κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης!


Μετά από 45 ολόκληρα χρόνια, η INTERNAZIONALE (INTER) κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, νικώντας την Μπάγερν Μονάχου με 2-0! Το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία του ιταλικού συλλόγου που μετά τον "δάσκαλο" Ελένιο Ερέρα, είχε ως οδηγούς, έναν σύγχρονο κουρσάρο των τίτλων (Ζοσέ Μουρίνιο) κι έναν ψυχρό Λατινοαμερικάνο εκτελεστή (Ντιέγκο Μιλίτο).

Άξιοι αντίπαλοι και οι Βαυαροί, που αν και στο τέλος υπέκυψαν, απέδειξαν πως δίκαια έφτασε ως εδώ, όμως δε διέθεταν τα συστατικά που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, όμως παρόλα αυτά, ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας...Παρόλο που....
στο πρώτο τέρμα, η Μπάγερν τους έπαιζε "μονότερμα", οι Ιταλοί κατάφεραν να καθορίσουν το 1-0.

Συντηρητικά και χωρίς περιττές κινήσεις, το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο κύλησε "αναίμακτα", δίχως να σημειωθεί κάτι το αξιοσημείωτο. Οι Γερμανοί κράτησαν καλά κλεισμένους τους χώρους, ενώ στον αντίποδα οι "νερατζούρι" πίεζαν ψηλά, θυμίζοντας, εν μέρει, την εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα το ημιτελικού με την Μπαρτσελόνα στο "Μεάτσα". Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10', όταν ο Ρόμπεν ξέφυγε από δεξιά με μια εντυπωσιακή κούρσα, γύρισε συρτά στη μικρή περιοχή στον Όλιτς, ωστόσο το δεξί πλασέ του Κροάτη φορ, δεν ανησύχησε τον Ζούλιο Σέζαρ, καταλήγοντας περίπου δύο μέτρα, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Oι Βαυαροί στο 16' ζήτησαν πέναλτι, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μάικον από την κεφαλιά του Βαν Μπούιτεν, έπειτα από την σέντρα του Ρόμπεν από δεξιά.
Δύο λεπτά αργότερα η Ίντερ απείλησε για πρώτη φορά με το μακρινό φάουλ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ να αποκρούει στην αριστερή του γωνία ο Χανς-Γκερκ Μπουτ, ενώ στην συνέχεια ο Εστέμπαν Καμπιάσο έπιασε γυσιστό στην περιοχή, αλλά η μπάλα χτύπησε σε πλάτη αμυντικού.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας δεν χρειάστηκε στο 63', καθώς το κεφάλι του Καμπιάσο έσωσε τους "νερατσούρι" με την μπάλα να χτυπάει σε αυτό μετά το δυνατό σούτ του Τόμας Μίλερ μέσα από την περιοχή. Η μπάλα στον τελευταίο είχε φτάσει έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπεν από δεξιά και κόντρες εντός της περιοχής.
Ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε όμως εντυπωσιακή απόκρουση στο 65', διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Ρόμπεν από δεξιά, ένα από τα γνωστά σουτ του Ολλανδού με το αντίθετο πόδι.

Στο 70' η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά προς στην πλευρά της Ίντερ με τον Ντιέγκο Μιλίτο να της δίνει προβάδισμα με 2-0, με το δεύτερο φυσικά προσωπικό του γκολ στο ματς και 6ο στην διοργάνωση.

http://gate-89.blogspot.com