24/7/11

9 δολοφόνοι του wi-fi

9 δολοφόνοι του wi-fi

Ταχύτητες που σέρνονται. Συχνές αποσυνδέσεις. Η δικτύωση μέσω wi-fi δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο αξιόπιστη όσο το παλιό, καλό καλώδιο. Από την άλλη μεριά, βέβαια, η αστάθεια του wi-fi σπανίως προκαλείται από ηλιακές καταιγίδες ή άλλα φαινόμενα έξω από τον έλεγχό μας. Στο παρόν άρθρο θα σας δείξουμε 9 παράγοντες που μπορούν και σακατεύουν την ασύρματή σας σύνδεση.
1. Φούρνοι μικροκυμάτων
Σε όλα τα σύγχρονα σπίτια η κουζίνα είναι στον ίδιο χώρο με το σαλόνι - όπου συνήθως βρίσκεται και το ασύρματο router. Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι η πρώτη οικιακή συσκευή η οποία εκπέμπει παρεμβολές στα 2.4GHz, που είναι η συχνότητα στην οποία εκπέμπεται το σήμα του wi-fi.
Έρευνες έχουν δείξει πως σε απόσταση μέχρι και 8 μέτρων από το φούρνο σε ώρα λειτουργίας, η μεταφορά δεδομένων μπορεί να μειωθεί ως 64%, ενώ μικρότερα προβλήματα εντοπίζονται μέχρι την απόσταση των 50 μέτρων.
Εν ολίγοις, περιμένετε να κατέβει πρώτα η ταινία προτού ζεστάνετε το pop corn.
2. Ασύρματα ηχεία και controllers
Είναι ωραία η αίσθηση να κάθεσαι στον καναπέ με το ασύρματο χειριστήριο του Xbox ή του Playstation, χωρίς να έχεις καλώδια να τρέχουν σε όλο το σαλόνι. Κι άν έχεις και ασύρματα ηχεία, σίγουρα το καθιστικό έχει μια γεύση από το μέλλον.
Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι συσκευές συχνά παρεμβάλλονται στα 2.4GHz του wi-fi.
Πάντως, τα ασύρματα τηλέφωνα συνήθως δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, καθώς επικοινωνούν σε διαφορετικό φάσμα συχνοτήτων. Εκτός εάν έχετε αγοράσει το τηλέφωνό σας από ορισμένες ασιατικές χώρες, όπου μπορεί όντως να είναι ρυθμισμένο στα 2.4GHz.
3. Bluetooth
Οι σύγχρονες συσκευές Bluetooth λειτουργούν σε συχνότητες που δεν επηρεάζουν το wi-fi. Παλαιότερα gadgets όμως τείνουν να δημιουργούν προβλήματα.
4. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια
Αν κάθε χριστούγεννα η σύνδεσή σας υποφέρει, δεν φταίει το ότι το παρακάνατε με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Αντίθετα, ο ένοχος είναι μάλλον τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ειδικά όταν αναβοσβήνουν. Η άθλια μουσική που συνοδεύει πολλά από τα φωτάκια δεν επηρεάζει το wi-fi, μόνο την ψυχική σας υγεία.
5. Πάσης φύσεως υλικά (εντός πωλούνται)
Καμιά φορά δεν είναι τα gadgets του σπιτιού που μπλοκάρουν το wi-fi, αλλά το ίδιο το σπίτι. Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει συρμάτινο πλέγμα μέσα στον τοίχο (π.χ. για να κρατάει το υλικό της μόνωσης), έχει καταστρεπτική επίδραση στο δίκτυο.
Στην Ελλάδα, βέβαια, που το τούβλο είναι βασιλιάς (κυριολεκτικά και μεταφορικά), σπανίως υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αλλά υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα.
6. Καλώδια ρεύματος
Οτιδήποτε έχει μέταλλο στο εσωτερικό του μπορεί να μειώσει το σήμα του Wi-Fi, αλλά τα καλώδια προσθέτουν και τον ηλεκτρισμό στην εξίσωση, και η ηλεκτροματνηγική ακτινοβολία μπορεί, θεωρητικά, να παράγεται σε συχνότητες που να επηρεάζουν το σήμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, οι παρελμβολές θα είναι χαμηλές.
7. Καθρέφτη (ξένος είμαι, μην κοιτάς)
Οι μεγάλοι καθρέφτες αντανακλούν το σήμα του Wi-fi. Αν ο καθρέφτης είναι πίσω από το router σας, τότε η αντανάκλαση αυτή δρα θετικά και θα ενισχύσει το σήμα του. Αν όμως ανάμεσα στο router και τον υπολογιστή σας παρεμβάλλεται π.χ. το μπάνιο, μην περιμένετε τις καλύτερες επιδόσεις.
8. Παλιές τηλεοράσεις CRT
Σύμφωνα με τη British Telecom, μία αρχαία τηλεόραση CRT δημιουργούσε πρόβλημα στο ασύρματο ίντερνετ σε μια ολόκληρη γειτονιά. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αγοράσει μια νέα τηλεόραση σε έναν άνθρωπο, καθώς το ελαττωματικό τροφοδοτικό της τηλεόρασής του επηρέαζε το Wi-Fi σε ακτίνα διακοσίων μέτρων.
9. Ενυδρεία
Βάλτε το router σας δίπλα σε ένα ενυδρείο ενάμισι μέτρου, και θα έχετε μια θαυμάσια "σκιά" στο δίκτυό σας από την άλλη πλευρά του νερού.


http://www.pcsteps.gr/technology/internet/1107-wi-fi-killers#ixzz1SMWfZt4V 

Αντιδράσεις: