29/7/11

Χανιά: ''Πειρατής'' βγήκε παγανιά με... διπλή ταρίφα!

Πίστευε πως είχε βρει τη συνταγή για να τα οικονομήσει, αλλά τον πρόδωσαν... ''συνάδελφοί του''!

Ένας ιδιώτης ο οποίος μετέφερε τουρίστες με το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητό του, έναντι αμοιβής συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης (28-07-2011). Πρόκειται για έναν Χανιώτη ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την απεργία των ταξί, ζήτησε από τουρίστες 60 ευρώ για να τους μεταφέρει από την Κίσαμο σην πόλη των Χανίων.

Όμως έγινε αντιληπτός από τις ομάδες περιφρούρησης του σωματείου ιδιοκτητών ταξί, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές που τον συνέλαβαν με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη μεταφορά επιβατών.

Σύμφωνα με το flashnews.gr οι τουρίστες είπαν στους αστυνομικούς πως όντως πλήρωσαν 60 ευρώ, ποσό το οποίο είναι το διπλάσιο από το κανονικό κόστος μεταφοράς με ταξί στην συγκεκριμένη διαδρομή.

Στο μεταξύ οι ιδιοκτήτες ταξί των Χανίων συνεχίζουν και σήμερα την απεργία, χωρίς όμως να προβούν σε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις εν αναμονή και της συνάντησης που θα έχει η Ομοσπονδία του κλάδου με τον υπουργό Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της συνάντησης προκειμένου να δοθεί τέλος σε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση η οποία έχει τεράστιο κόστος και για τους ίδιους τους ταξιτζήδες, ειδικά στις τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη.