27/7/11

Απεργούν την Πέμπτη οι οδοντίατροι

Σε απεργία, αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου, και συγκέντρωση των προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).
Το ΔΣ συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή για να εξετάσει τους τρόπους αντίδρασης των εκπροσώπων του κλάδου στην «εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι "πόρτες" στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Α. Κατσίκης.
Οι οδοντίατροι τόνισαν ότι είχε προηγηθεί συνάντηση την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσία του υφυπουργού, Μιχάλη Τιμοσίδη, συνάντηση στην οποία, όπως υποστήριξαν, διεφάνη η συγκεχυμένη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στο θέμα της απελευθέρωσης, γεγονός που τους ανησύχησε.
«Η συζήτηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και από κοινού συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στο υπουργείο την Τρίτη, 19 Ιουλίου.
Το ραντεβού αυτό ματαιώθηκε από πλευράς υπουργείου και πραγματικάαιφνιδιαστήκαμε, όταν πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι το βράδυ της Τετάρτης, 20 Ιουλίου, προστέθηκε κρυφίως και εν αγνοία μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε διάλογο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία με την οποία καταργείται η παρ. 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 "περί μεταμοσχεύσεων"», ανέφεραν οι οδοντίατροι και επέκριναν την κυβέρνηση για ασυνέπεια σε δεσμεύσεις και νόμους τους οποίους μέχρι έως υποστήριζε.




www.newscode.gr