29/7/11

Παζαρεύει να του μειώσουν τα νοίκια το Υπουργείο Εργασίας

Σε διαπραγμάτευση για τη μείωση των μισθωμάτων στα κτίρια που νοικιάζει το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, προχωρεί το υπουργείο Εργασίας. 


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ , Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, αφού είπε ότι δίνονται κάθε χρόνο 37 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια, ανέφερε ότι ήδη έχουν μειωθεί κατά 10% τα μισθώματα και στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι να φτάσουμε στο 20%.


Ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτος, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να «κόβονται» συντάξεις των 500 ευρώ και την ίδια ώρα να χάνονται εκατομμύρια από την αναξιοποίητη περιουσία των ταμείων ή από ενοίκια που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής μίλησε και για αναξιοποίητο οικόπεδο του ΙΚΑ στην οδό Ιπποκράτους το οποίο σήμερα χρησιμοποιούν, ως πάρκινγκ, οι υπάλληλοι. Μίλησε επίσης για οικόπεδο στην Κηφισιά αξίας 22 εκατομμυρίων ευρώ που έχει γεμίσει από ξερά χόρτα και για δύο οικόπεδα στη Γλυφάδα που ανήκουν στο ΙΚΑ και το ένα από αυτά κάποιοι το έχουν καταπατήσει και το λειτουργούν ως ουζερί.


Απαντώντας, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το ΙΚΑ χρησιμοποιεί περίπου το 51% των ακινήτων του για στεγαστικές του ανάγκες, το 30% αξιοποιείται και του αποφέρει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ και το υπόλοιπο 20% παρουσιάζεται όντως αναξιοποίητο, όπως και κτίριο στην Πειραιώς το οποίο από το 1997 βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης. Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι πρώτο μέλημα είναι να στεγαστούν τα ταμεία σε δικά τους κτίρια, το δεύτερο είναι να γίνουν ανταλλαγές με ιδιώτες και τρίτον να προχωρήσει σε εκποίηση μικρών οικοπέδων και γραφείων τα οποία δεν μπορεί να αξιοποιήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.


ΑΠΕ-ΜΠΕ