20/7/11

Μουσική υπηρεσία από το Facebook?

facebook music2 Μουσική υπηρεσία από το Facebook? Υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι έχει βρεθεί ένα νέο προϊόν που ονομάζεται “Vibes” στον κώδικα του Facebook και θα μπορούσε να σχετίζεται με τη νέα φημολογούμενη μουσική υπηρεσία της εταιρείας.
Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε<…>
την υπηρεσία video chat με την υποστήριξη του Skype, το οποίο για να λειτουργήσει θα πρέπει να κάνετε λήψη του προγράμματος και να το εγκαταστήσετε στην επιφάνεια εργασίας σας.
Ο ερευνητής και προγραμματιστής, Jeff Rose, ήταν περίεργος να δει τι ήταν αυτό που εγκαθιστούσε και πως αλληλεπιδρά με το Skype, έτσι αποφάσισε να δει μέσα στον κώδικα της εφαρμογής. Έτσι, ανακάλυψε ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης δεν υποστήριζε μια αλλά δύο εφαρμογές. Η μια ονομάζεται “Peep”, της οποίας η λειτουργία σχετίζεται με το video chat client και  μια άλλη που ονομάζεται “Vibes” και φαίνεται πως είναι εφαρμογή για την λήψη μουσικής.
Δείτε το σημείο του κώδικα που αναφέρει το “Vibes”:
if (paramString.equals(“com.facebook.peep”))
return this.window.getMember(“VideoChatPlugin”);
if (paramString.equals(“com.facebook.vibes”)) {
return this.window.getMember(“MusicDownloadDialog”);}
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Facebook ετοιμάζει να μας ανακοινώσει και την εφαρμογή για τη λήψη μουσικής. Μήπως είναι μια εφαρμογή για να κάνετε λήψη μουσικής και να τη μεταφορτώσετε σε cloud; Μπορεί να υποστηρίζεται από την Spotify; Ή μήπως είναι απλά ένας κώδικας ενός παλιού προϊόντος που πιθανόν είχε απορριφθεί για διάθεση προς το κοινό;
Πάντως δεν είναι σίγουρο εάν η μουσική εφαρμογή του Facebook θα λέγεται “FacebookVibes”. Υπάρχει λόγος που ακόμα και η υπηρεσία videochat δεν ονομάζεται “FacebookPeep”.
Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε ότι το Facebook θα κυκλοφορήσει κάποιο προϊόν για μουσική κάποια στιγμή σύντομα!