23/7/11

Αυτόματος τερματισμός υπολογιστή μετά το τέλος της ταινίας

Αυτόματος τερματισμός υπολογιστή μετά το τέλος της ταινίας

Παρακολουθείτε μια καλή ταινία το βράδυ στον υπολογιστή σας και σκοπεύετε αμέσως μετά να κοιμηθείτε. Υπάρχει βέβαια η περίπτωση να σας πάρει ο ύπνος πριν το τέλος της ταινίας, εάν τελικά δεν είναι και τόσο καλή. Ο υπολογιστής θα συνεχίσει να είναι ανοιχτός, σπαταλώντας ενέργεια μέχρι να ξυπνήσετε, εκτός και αν σηκωθείτε από το κρεβάτι και χάσετε τον ύπνο σας για να σβήσετε τον υπολογιστή. Με όλα αυτά που μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής, είναι τόσο δύσκολο να σβήνει αμέσως μετά την ταινία που παρακολουθήσαμε; Όχι, δείτε στη συνέχεια πως.
Κατεβάστε το πρόγραμμα Movie Sleep Timer, και θα αναλάβει αυτό τη δύσκολη δουλειά του σβησίματος του υπολογιστή. Το Movie Sleep Timer σβήνει τον υπολογιστή μόλις σταματήσει η αναπαραγωγή αρχείων βίντεο από τις εφαρμογές VLC Media Player και Windows Media Player.
Τρέξτε το Movie Sleep Timer, επιλέξτε την καρτέλα VLC και τσεκάρετε μια από τις δύο επιλογές, "Turn off the monitor" για να σβήσει ή "Shut down the computer" για να σβήσει ο υπολογιστής μετά το τέλος της ταινίας. Μετά πατήστε το κουμπί start. To πρόγραμμα τώρα θα περιμένει από εσάς να ανοίξετε το VLC και να ξεκινήσετε να βλέπετε μια ταινία.
movie-sleep-timer2
Αν πατήσετε το κουμπί Stop, το Movie Sleep Timer θα σταματήσει να εποπτεύει το VLC και ο υπολογιστής δεν θα εκτελέσει καμία ενέργεια μετά το τέλος της ταινίας.
movie-sleep-timer1
Τέλος, το Movie Sleep Timer διαθέτει και ένα χρονοδιακόπτη με τον οποίο μπορείτε να ορίσετε μετά από πόσο χρόνο θέλετε να σβήσει ο υπολογιστής σας ή η οθόνη σας.
Σίγουρα είναι απορίας άξιο πως και δεν το είχαν σκεφτεί αυτό μέχρι τώρα οι κατασκευαστές των media players!





 http://www.pcsteps.gr/tutorials/software/1166-auto-shutdown-computer-movie#ixzz1SMPrf0t7