31/7/11

Παπανδρέου: «Η δραχμή έμοιαζε με λούνα παρκ»

Κάλεσμα στους επενδυτές να έλθουν στη χώρα μας να επενδύσουν απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Business week».


Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο και για τη σχέση του με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, λέγοντας ότι «έχουμε μια μακρά προσωπική σχέση. Βεβαίως, θεωρώ ότι στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική θέση με την προσωπική σχέση».

Και συμπληρώνει: «Κάποτε, ύστερα από μία δεκαετία ίσως μπορεί να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: "Ας κρίνουμε τώρα πώς έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα».
Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού δόθηκε στον αρχισυντάκτη του «Business week» κ.Μάθιου Γουίνκερ και τη αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Κεφάλαιο». Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι:


* Η πορεία της Ελλάδας με τη δραχμή είχε πολλά σκαμπανεβάσματα – έμοιαζε με λούνα παρκ – (όπως είπε χαρακτηριστικά).


* Τα τελευταία δέκα χρόνια με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.


* Δεν έχουμε να κάνουμε με την επαύριο μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ - πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.


* Προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και η προώθηση της ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.








http://www.tovima.gr/