21/7/11

Δροσερη Φρουτοσαλατα με γιαουρτι

Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λαίμ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λάιμ
3 φλιτζάνια ανανά, κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μήλο (περίπου 1 μεγάλο)
1 φλιτζάνι πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ακτινίδιο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1/3 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα γλυκιά
1 μέτρια μπανάνα, σε φέτες
1/4 φλιτζανιού καθαρισμένα αμύγδαλα, φιλέ
Προετοιμασία:
Βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, και το ξύσμα από το λαιμ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργθεί μία ωραία σάλτσα. Τοποθετούμε την σάλτσα στο ψυγείο αφού την καλύψουμε.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τον ανανά, το μήλο, το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, και την καρύδα. Αναμειγνύουμε τα υλικά στο μπολ και περυχίνουμε με τον χυμό λαιμ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε την μπανάνα και την σάλτσα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε σε μικρά μπολ και πασπαλίστε με αμύγδαλα. Καλή Όρεξη!