10/1/11

Τραπεζικοί υπάλληλοι των 1200 ευρώ....μέ Πόρσε


Προ αδιεξόδου βρίσκονται οι τράπεζες που μέρα με την ημέρα μετατρέπονται σε "μάντρες" αυτοκινήτων. Χιλιάδες Κατασχεμένα ΙΧ βρίσκονται πλέον στην κυριότητα των τραπεζών που έχουν φτάσει πιά σε σημεία να μην ξέρουν τί να κάνουν με τόσα αυτοκίνητα που έχουν βρεθεί στην κυριότητά τους.

Με δεδομένη την απροθυμία των εμπόρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να αγοράσουν τα συνήθως πολυτελή ΙΧ που οι τράπεζες έχουν κατασχέσει, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας αναζητούν εναγωνίως πλέον....
τρόπους να ξεφορτωθούν τις εκατοντάδες Porsche και Mercedes για τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Πρόσφατα κάποια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν σε μιά πρωτότυπη μέθοδο απαλλαγής από το βάρος των κατασχεμένων αυτοκινήτων. Έβγαλαν λοιπόν τα ΙΧ στο "σφυρί" όχι όμως ως συνήθως στην αγορά μεταχειρισμένων αλλά προς τους ίδιους τους υπαλλήλους τους. Έτσι σε κάποιες τράπεζες έχουν καταρτισθεί ειδικοί τιμοκατάλογοι από τους οποίους οι υπάλληλοι μπορούν να διαλέξουν ένα πολυτελές τζιπ Porsche Cayenne σε τιμή που δεν ξεπερνά τις 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ αντίστοιχα μπορούν να κάνουν δική τους μία Mercedes S320 μόνο με 14.000 ευρώ.

Οι υπάλληλοι έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν τα αυτοκίνητα των ονείρων τους ακόμη και με δόσεις που οι τράπεζες παρακρατούν κάθε μήνα από τον μισθό τους. Με την πολιτική αυτή οι τράπεζες προσπαθούν να απαλλαγούν από τα κατασχεμένα αυτοκίνητα χωρίς όμως να καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν από το κύμα των κατασχέσεων που σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς θα διογκωθεί ακόμη περισσότερο μέσα στο 2011.